Ενώπιον του ΠτΔ τα προβλήματα στα νοσηλευτήρια – «Βολές» προς ΟΚΥπΥ από τους εμπλεκόμενους

Για αδυναμία στο Διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΥΠΥ και προβλήματα στην ανώτατη βαθμίδα της διοίκησης δηλαδή σε εκτελεστικούς και οικονομικούς διευθυντές του Οργανισμού να διοικήσουν έκανε λόγο ο Μάριος Κουλούμας.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ,ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών μίλησε για τρομερή αδυναμία και ανοργανωσιά από τον ΟΚΥΠΥ να διοικήσει τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Επίσης χαρακτήρισε σοβαρό το γεγονός ότι εκτελεστικοί διευθυντές του ΟΚΥΠΥ δηλώνουν αδυναμία να διοικήσουν.

Ο κ. Κουλούμας υπέδειξε ότι μόνο με πολιτική παρέμβαση, μπορούν να δοθούν λύσεις στα αδιέξοδα που παρατηρούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Είπε ότι από τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την ηγεσία του ΟΚΥΠΥ αναμένουν δραστική παρέμβαση του προέδρου στα θέματα λειτουργίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Όπως είπε, μόνο με δραστικά μέτρα μπορούν να προχωρήσουν τα πράγματα και να μπορέσει ο ΟΚΥΠΥ να βάλει σε τροχιά εκσυγχρονισμού τα δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης είπε ότι οι οργανωμένοι ασθενείς είναι σε συνεχή επαφή με το γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη και αναμένουν διευθέτηση συνάντησης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναμένει μέτρα από ΠτΔ η ΠΑΣΥΔΥ

Ο κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ αναμένει από τον πρόεδρο Αναστασιάδη στη σημερινή συνάντηση με την ηγεσία του ΟΚΥΠΥ, να επιβάλει μια γραμμή και πολιτική που θα είναι προς όφελος των δημόσιων νοσηλευτηρίων ανέφερε ο Πρόδρομος Αργυρίδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο πρόεδρος του κλάδου είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να απαιτήσει από τον ΟΚΥΠΥ να λειτουργεί με τρόπο που το «αμάξι» να πηγαίνει προς την ίδια κατεύθυνση.

Επίσης ο κ. Αργυρίδης είπε ότι σημαίνει πολλά το γεγονός ότι παρενέβη ο πρόεδρος Αναστασιάδης και συγκάλεσε τη σημερινή συνάντηση, σημειώνοντας ότι η πολιτεία ανησυχεί βλέποντας την κατάσταση αλλά και το πως λειτουργούν τα δημόσια νοσηλευτήρια.

ΠΑΣΥΝΟ: Δεν μπορούν να δοθούν λύσεις από τον ΟΚΥπΥ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επιδιώξει να έχει η ΠΑΣΥΝΟ, λόγω των προβλημάτων που προκύπτουν στα δημόσια νοσηλευτήρια τόνισε ο Θεόδωρος Πετέλης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, είπε ότι ζητούν την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας και της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, λέγοντας ότι οι λύσεις δεν μπορούν να δοθούν από τον ΟΚΥΠΥ.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να διορθωθούν τα μεγάλα διοικητικά προβλήματα που παρουσιάζονται εντός του ΟΚΥπΥ τα οποία προκαλούν δυσλειτουργία και επηρεάζουν τον τρόπο που εργάζονται οι νοσηλευτές.

Επίσης είπε ότι επηρεάζουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια αλλά και την ποιότητα που παρέχει το νοσηλευτικό προσωπικό στους ασθενείς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.