Ένοπλη επίθεση ακραίων Αράβων σε ισραηλινή κωμόπολη

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ τοπική ώρα της Πέμπτης δυο ένοπλοι Παλαιστίνιοι, ο ένας με πιστόλι και ο άλλος με σιδηρολοστό, επιτέθηκαν κατά συγκεντρωμένου πλήθους φωνάζοντας τη φράση «Αλλάχ ο μέγιστος» στην ισραηλινη κωμόπολη Ελάντ στο κεντρικό Ισραήλ . Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρεις πολίτες και τραυματίστηκαν 5 άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν τη στιγμή που παριστάμενοι προσπάθησαν να τους πιάσουν και καταζητούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή .

Η οργάνωση Χαμάς, παρότι δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης , συνεχάρη με ανακοίνωσή της τους δράστες, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για φυσική αντίδραση κατά των τακτικών που εφαρμόζουν οι κατοχικές δυνάμεις κατά του Αγίου Τεμένους Αλ-Άκσα.

Πηγές της ισραηλινής αστυνομίας εκτιμούν ότι οι δράστες προέρχονται από την Δυτική Όχθη.

Η κωμόπολη Ελάντ, η οποία βρίσκεται εντός της ισραηλινής επικράτειας , κατοικείται αποκλειστικά από εβραϊκό θρησκευόμενο πληθυσμό χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου .

Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδικάζει τη χθεσινή ένοπλη αραβική επίθεση σε ισραηλινή κωμόπολη

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς με ανακοίνωση που εξέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες , καταδίκασε την ένοπλη επίθεση στην ισραηλινη κωμόπολη Ελάντ με δράστες δυο Άραβες και θύματα 3 Εβραίους νεκρούς και 5 βαριά τραυματισμένους, καταλογίζοντας ευθύνες και στο Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η θανάτωση Παλαιστίνιων και Ισραηλινών το μόνο που προσφέρει είναι να οδεύουμε προς περαιτέρω όξυνση της κατάστασης, τη στιγμή που όλοι μας επιθυμούμε σταθερότητα και μείωση της έντασης. Καταδικάζουμε τις επανειλημμένες επιθέσεις κατά του λαού μας και κατά των Ιερών Προσκυνημάτων των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών που δημιούργησαν την παρούσα αστάθεια» , καταλήγοντας ότι «μια δίκαιη και σταθερή ειρηνική λύση αποτελεί τον συντομότερο τρόπο που θα εξασφαλίσει ασφάλεια και σταθερότητα στους Ισραηλινούς και στους Παλαιστινίους, αλλά  και σε όλους τους λαούς της περιοχής

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.