Ένωση συντακτών: Ακατανόητες αποφάσεις συρρίκνωσης ενημερωτικών εκπομπών στο ΡΙΚ

Η Διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το τελευταίο διάστημα, λαμβάνει και προωθεί προς υλοποίηση ακατανόητες αποφάσεις συρρίκνωσης ενημερωτικών εκπομπών, ειδικά στο Τρίτο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του ΡΙΚ αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών.

 

Αναλυτικά: 

Συγκεκριμένα, όπως έγκυρα έχει ενημερωθεί το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 καταργείται η απογευματινή ενημερωτική ζώνη του Τρίτου «Κοντά στα γεγονότα». Κι αυτό τη στιγμή που το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ είναι ο πρώτος σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου, ακριβώς χάρις σε αυτές τις ενημερωτικές εκπομπές!


 

Κρούσματα συρρίκνωσης της ενημέρωσης από το ΡΙΚ καταγράφηκαν και στο πρόσφατο παρελθόν, ειδικά όσον αφορά τη μετάδοση δελτίων ειδήσεων τόσο ραδιοφωνικά, όσο και τηλεοπτικά. Το Δ.Σ. της ΕΣΚ με λύπη διαπιστώνει ότι για τις πιο πάνω στερούμενες λογικής αποφάσεις οι άμεσα επηρεαζόμενοι δημοσιογράφοι-συντάκτες ενημερώθηκαν εκ των υστέρων και όταν πια αυτές αποτελούσαν τετελεσμένο γεγονός.

 

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί τη Διοίκηση αλλά και τη Διεύθυνση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να κάνουν δεύτερες σκέψεις, ανακαλώντας τις αρχικές τους αποφάσεις. Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις θεωρούμε ότι: α) διαβρώνεται ο χαρακτήρας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και β) συρρικνώνεται η ενημερωτική της αποστολή.

 

Την πρωτοκαθεδρία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση επιβάλλεται να έχει η ενημέρωση και οι λειτουργοί της, δηλαδή οι δημοσιογράφοι, δεν μπορούν απλώς να είναι εκτελεστικά όργανα ή αμελητέος συντελεστής στο όλο οικοδόμημα.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.