Ένωση Συντακτών Κύπρου: Είμαστε στο πλευρό του Τ/κ δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Εργαζομένων στον Τύπο Basin Sen Αλί Κισμίρ, διώκεται εκ νέου, αυτή τη φορά μάλιστα ποινικά, από την «αστυνομία» στα κατεχόμενα για ένα άρθρο του που ενόχλησε τον τουρκικό στρατό κατοχής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Αναλυτικά:

Ο συμπατριώτης, συνάδελφος και φίλος Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος οδηγείται ενώπιον ούτω καλούμενου κακουργιοδικείου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε δεκαετή φυλάκιση του και ζητείται η απαγόρευση εξόδου από το ψευδοκράτος. Κι όλα αυτά γιατί στο επίμαχο άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε ενάμιση χρόνο πριν, ασκούσε κριτική στην Τουρκία, την κυβέρνηση ΑΚΡ και τον τουρκικό στρατό κατοχής για τις παρεμβάσεις τους στα εσωτερικά της τ/κ κοινότητας.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου τάσσεται με θέρμη στο πλευρό του αγωνιστή, διωκόμενου δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ, όπως έπραξε ξανά και στο πρόσφατο παρελθόν.  Η Ένωση Συντακτών συντάσσεται με την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων που καταδίκασαν ήδη έντονα τη νέα δίωξη Κισμίρ.

Την προσεχή Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το λεγόμενο κακουργιοδικείο, μαζί με τα μέλη της Basin Sen, θα βρίσκεται και αντιπροσωπεία της ηγεσίας της ΕΣΚ, προκειμένου, μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες και συναδέλφους, να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη δίωξη και την απόπειρα φίμωσης του Αλί Κισμίρ.

Η δημοσιογραφία είναι έπαλξη αγώνα και ελευθεροφροσύνης. Η ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας, η δίωξη της ελευθερίας έκφρασης, δεν θα περάσουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.