Ένσταση να κατατεθεί ως τεκμήριο το βίντεο στην υπόθεση ξυλοδαρμού γυναίκας

Άρχισε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η ακροαματική διαδικασία σε υπόθεση που αφορά άνδρα ηλικίας 43 ετών, ο οποίος φέρεται να χτύπησε γυναίκα ενώ αυτή κρατούσε στην αγκαλιά της το 11 μηνών βρέφος της. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13 Ιουλίου στην περιοχή του λιμανιού της πόλης.

Κατά την κυρίως εξέταση του ανακριτή της υπόθεσης, η Κατηγορούσα Αρχή προσπάθησε να καταθέσει ως τεκμήριο το βίντεο που προβλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού, ωστόσο η προσπάθεια προσέκρουσε σε ένσταση της Υπεράσπισης.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 23 Νοεμβρίου στις 10:30 το πρωί, όπου θα γίνει δίκη εντός δίκης για να αποφανθεί το δικαστήριο εάν το συγκεκριμένο βίντεο θα κατατεθεί ως τεκμήριο ή όχι.

Στο μεταξύ, καταχωρήθηκε ποινική δίωξη εναντίον της παραπονούμενης για φερόμενη επίθεσή της κατά του κατηγορούμενου εντός της αίθουσας του δικαστηρίου στις 8 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως στις 8 Αυγούστου ο κατηγορούμενος απάντησε μη παραδοχή στις δέκα κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή.

Σημειώνεται ότι εκ των δέκα κατηγοριών οι τέσσερις αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Το δικαστήριο στη δικάσιμο ημερομηνίας 21 Σεπτεμβρίου διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δηλαδή το όνομά του τοποθετήθηκε στο stop list, υπέγραψε εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και θα πρέπει να παρουσιάζεται μια φορά την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό για να υπογράφει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.