Ενστάσεις Τουρκίας στην παράδοση οπλισμού στους Κούρδους

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρεντίν Τσανικλί την απόφαση των ΗΠΑ να παράσχει όπλα στους Κούρδους της Συρίας προκειμένου να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές.

Ο Νουρετίν Τσανικλί είπε ότι μια τέτοια πολιτική δεν ωφελεί κανέναν. “Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παρουσία τρομοκρατικών οργανώσεων που θα απειλούσαν το μέλλον του τουρκικού κράτους…Καμιά χώρα δεν μπορεί να το δεχτεί. Γι` αυτό όλοι πρέπει να το γνωρίζουν καλά αυτό.Εμείς περιμένουμε και ελπίζουμε η αμερικανική κυβέρνηση να θέσει τέλος σε αυτό το λάθος. Μια τέτοια πολιτική δεν θα είναι ευεργετική, δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο ίδιο τσουβάλι με τρομοκρατικές οργανώσεις”, ανέφερε.

Τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζουν το θέμα, σημειώνοντας ότι πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ βρέθηκαν ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, και ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν με σκοπό να συζητήσουν το θέμα και να αποτρέψουν μία τέτοια απόφαση, αλλά, όπως σχολιάζεται, ‘πέτυχαν’ το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και ο Τραμπ ουδόλως τους άκουσε.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις όλα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογο του Ντόναλντ Τραμπ στις 16 Μαΐου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.