Ένταση από αναφορά Βενιζέλου στο ‘πάθημα των Κυπρίων βουλευτών’ το 2013

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 9.30 στη Βουλή των Ελλήνων, όταν η Πρόεδρος του Σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εγκάλεσε τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και τέως πρόεδρο του κόμματος ο οποίος προς το τέλος της ομιλίας του προέτρεψε την κυβέρνηση «να αντλήσει μαθήματα από το πάθημα της Κύπρου».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα γεγονότα του Μαρτίου 2013 όταν, όπως είπε, οι Κύπριοι βουλευτές ψήφισαν «όχι» στο προτεινόμενο από τους εταίρους σχέδιο διάσωσης, πιστεύοντας ότι ίσως υπήρχε περιθώριο, βλέποντας το σθεναρό μέτωπο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, να επανέλθουν με καλύτερο σχέδιο, «όπως φαίνεται να ευελπιστεί τώρα η ελληνική κυβέρνηση».

Όμως, δεν εκτίμησαν σωστά οι Κύπριοι βουλευτές, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος. «Plan B δεν υπήρχε, και αναγκάστηκαν στο τέλος να αποδεχτούν μια χειρότερη εκδοχή του αρχικού σχεδίου διάσωσης».

«Ελπίζω, κύριε Βενιζέλο, με αυτά που μόλις είπατε να μην υπερασπίζεσθε εκβιασμούς τρίτων προς εθνικά κοινοβούλια», του αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών της από τις θέσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι κτυπούσαν τα χέρια τους ρυθμικά επάνω στα έδρανα, και στη συνέχεια οι περισσότεροι αποχώρησαν από την αίθουσα.

ΚΥΠΕ

>>> #Live: Στη Βουλή των Ελλήνων η πρόταση Τσίπρα για δημοψήφισμα

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy