Ένταση μεταξύ Καυκαλιά και Προδρόμου στην Επ. Παιδείας με αφορμή το Test to Stay

Ολιγόλεπτη ένταση προκλήθηκε στην Επιτροπή Παιδείας μεταξύ του βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Καυκαλιά με τον Υπουργό Παιδείας για το μέτρο test to stay.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ βουλευτής του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα μέτρο, που δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει, λέγοντας ότι ως Κυβέρνηση δεν μπορεί να υποστηρίξει τον εαυτό της πολλές φορές. Όπως είπε ενώ προχώρησαν σε εξαγγελία και τώρα τρέχουν να δουν πώς θα εφαρμοστεί.

Ο Υπουργός απάντησε στον βουλευτή του ΑΚΕΛ, ότι υπάρχει πανδημία και προσπαθούν να πάρουν μέτρα, ενώ είπε ότι δεν βγήκε απόφαση χωρίς να ξέρουν. Σημείωσε ότι είναι οι ειδικοί, που πρότειναν το test to stay. Όπως είπε πρότειναν ένα μέτρο που μπορεί να βοηθήσει και έρχεται ένας βουλευτής και λέει ότι δεν ξέρετε τις σας γίνεται. Να μην το εφαρμόσουμε, ανέφερε, ούτε εμβόλια να κάνουμε, επειδή υπάρχουν κάποιοι ακραίοι που το λένε. Ο κ. Καυκαλιάς απαντώντας τόνισε ότι ο κ. Προδρόμου είναι απογοητευτικός.

Παράλληλα σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης κατηγόρησε τον Υπουργό Παιδείας για προχειρότητα και ανετοιμότητα σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων. Τόνισε ότι οι κυβερνώντες ανακοίνωσαν το μέτρο test to stay, στη συνέχεια το πήραν πίσω, δεν ξέρουν πως θα εφαρμοστεί και δεν ξέρουν τι αποφάσισαν. Επισήμανε ότι πρόκειται για ένα μέτρο με αντιφάσεις σημειώνοντας ότι μέχρι το μεσημέρι τα παιδιά δικαιούνται να είναι στα σχολεία και μετά να μπαίνουν σε καραντίνα.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η απίστευτη επιμονή του Υπουργείου Παιδείας για να διεξαχθούν οι εξετάσεις τετραμήνων έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα και κυρίως ζητήματα ισονομίας. Όπως είπε παιδιά δεν είχαν τον καθηγητή τους για επίλυση αποριών, δεν έγιναν αντικαταστάσεις όπως θα έπρεπε και παιδιά υποχρεώθηκαν να μείνουν στο σπίτι χωρίς εκπαίδευση. Επίσης είπε ότι θα γίνουν δυο σειρές εξετάσεων λέγοντας ότι οι αρμόδιοι δεν απαντούν για το τι θα γίνει με την ύλη του δεύτερου τετραμήνου. Ο κ Χριστοφίδης τόνισε ότι τον ετσιθελισμό τον πληρώνουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Κάλεσε ωστόσο τους κυβερνώντες έστω και την υστάτη να σοβαρευτούν.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλας είπε ότι στόχος είναι τα ανοικτά σχολεία με ασφάλεια. Σημείωσε δε ότι απαιτείται υπευθυνότητα και όχι αμφισβήτηση.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς ανέφερε ότι όλοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Για το test to stay είπε ότι επιχειρείται όπως οι επαφές κρουσμάτων να είναι υπό έλεγχο. Εξέφρασε δε την ελπίδα να επιτευχθεί ο στόχος να μείνουν ανοικτά τα σχολεία με ασφάλεια.

Η ΔΗΠΑ δια του Αλέκου Τρυφωνίδη είπε ότι ζητούμενο είναι τα ανοικτά και ασφαλή σχολεία. Διερωτήθηκε κατά πόσο είναι αξιόπιστο και ασφαλές το test to stay αλλά και κατά πόσο διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.