Ένταση στην Επιτροπή Επιλογής-«Τορπίλισε τη διαδικασία ο Αβέρωφ»

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής για τις Προεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών με τις διαφωνίες, τα τορπιλίσματα και τα αλιβερίσια για προεδρία να μη λείπουν από το σκηνικό…

Στην Επιτροπή Επιλογής η οποία συνήλθε υπό την Προεδρία της Προέδρου της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και σε αυτή συμμετείχαν οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Τορναρίτης  και Χάρης Γεωργιάδης εκ μέρους του ΔΗΣΥ, Γιώργος Λουκαΐδης , Στέφανος Στεφάνου και Αρίστος Δαμιανού εκ μέρους του ΑΚΕΛ και Νικόλας Παπαδόπουλος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εκ μέρους του ΔΗΚΟ.

Τη διαδικασία τορπίλισε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος αναίρεσε την κα. Αννίτα Δημητρίου, όπως επίσης και τα στελέχη του κόμματος του για τα όσα λέχθηκαν μία ημέρα προηγουμένως.

Σε δηλώσεις του στο dialogos.com.cy, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, σημείωσε πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου τορπίλισε τη διαδικασία, τίναξε τα συμφωνηθέντα στον αέρα και αυτό το οποίο θέλει είναι να συνεχίσει τα αλισβερίσια με το ΕΛΑΜ και να του δώσει προεδρία.

Ο κ. Λουκαΐδης ήταν έντονος και φώναξε «ντροπή» στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

«Ο κ. Νεοφύτου αμφισβήτησε τα πάντα σήμερα. Ήρθε στην επιτροπή και αμφισβήτησε τη χθεσινή συνεδρία της βουλής για την επιτροπή επιλογής, αμφισβήτησε το σύνταγμα, τη σύνθεση της ίδιας επιλογής και τη διαδικασία της βουλής», σημείωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Ο κ. Λουκαΐδης ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι η θέση του ΑΚΕΛ είναι να μην πάρει προεδρία επιτροπής το ΕΛΑΜ. Σε σχέση με τα υπόλοιπα τρία κόμματα το ΑΚΕΛ δεν έχει καμία αντίρρηση για να πάρει προεδρία επιτροπής.

Η πρόεδρος της Βουλής και οι εκπρόσωποι των τριών μεγάλων κοινοβουλευτικών κομμάτων μετά από το σημερινό αδιέξοδο συμφώνησαν όπως συγκληθεί σύσκεψη Αρχηγών και εκπροσώπων όλων των κομμάτων για την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί πριν από την Ολομέλεια της Βουλής για συνέχεια της συζήτησης ενώ στην συνέχεια θα υπάρξει από την Ολομέλεια η επικύρωση της επιτροπής Επιλογής η οποία θα κληθεί την Παρασκεύη οριστικά να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις Προεδρίες των Επιτροπών.

Παναγιώτης Βασιλείου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.