Την 1η Μαρτίου η ανακοίνωση ποινών σε Ρίκκο, Νεοκλέους & Κυπρίζογλου

Προβλήματα υγείας, οικονομικής εξαθλίωσης αλλά και πιστοποιητικά ευαγούς αγαθοεργίας επικαλέστηκαν, παρουσιάζοντας μάλιστα και σχετικά πιστοποιητικά, οι δικηγόροι των τριών καταδικασθέντων στην υπόθεση με εμπλεκόμενο τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, ζητώντας μετριασμό της ποινής των πελατών τους.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης αγόρευσαν για μετριασμό των ποινών, αιτούμενοι επιβολή ποινής με αναστολή. Το δικαστήριο όρισε την 1η Μαρτίου ως την ημερομηνια κατά την οποία θα ανακοινωθούν οι ποινές των καταδικασθέντων, και μέχρι τότε οι κύριοι Ερωτοκρίτου, Κυπρίζογλου και Νεοκλέους παρέμειναν ελεύθεροι. Αγορεύοντας για λογαριασμό του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο δικηγόρος Χρήστος Πουργουρίδης υποστήριξε ο πελάτης του, μετά από την απόλυση του από το πόστο του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και την παραπομπή του ενώπιον Κακουργιοδικείου, είναι οικονομικά εξαθλιωμένος.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Ανδρέα Κυπρίζογλου, Ευάγγελος Πουργουρίδης, παρέθεσε πιστοποιητικά με τα οποία ο πελάτης του αντιμετωπίζει καρδιολογικά όπως είπε προβλήματα και πρόσθεσε ότι ο κ. Κυπρίζογλου έχει βεβαρημένες οικονομικές υποχρεώσεις.

Ο δικηγόρος Αλέκος Μαρκίδης παρουσίασε για λογαριασμό του Παναγιώτη Νεοκλέους, στα πλαίσια των μετριαστικών παραγόντων, πιστοποιητικά οτι ο πελάτης του πρόσφερε “κοινωφελές έργο” σε Ιερούς Ναούς της Λεμεσού.

Οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Παναγιώτη Νεοκλέους, Ανδρέα Κυπρίζογλου και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ ολοκλήρωσαν πριν από λίγο τις αγορεύσεις τους ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για μετριασμό των ποινών στους ποελάτες τους.

Το Κακουργιοδικείο επιφυλάχθηκε να ανακοινώση τις ποινές για τα τέσσερα πρόσωπα την 1η Μαρτίου.

Είχε προηγηθεί 15λεπτη διακοπή στη διαδικασία των αγορεύσεων μετά από αίτημα του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο οποίος επιθυμούσε να διαβουλευθεί με τον δικηγόρο του Χρίστο Πουργουρίδη, ο οποίος άρχισε πρώτος την αγόρευση για μετριασμό της ποινής του πελάτη του.

Σε κάποιο σημείο προς το τέλος της προφορικής αγόρευσης του κ. Πουργουρίδη παρενέβη ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου για να επισημάνει στο Δικαστήριο ότι παρά το γεγονός ότι στην προφορική αγόρευσή του ο δικηγόρος του δεν έθιξε το θέμα της αναστολής της ποινής, εντούτοις τίθεται στο γραπτό κείμενο της αγόρευσης το οποίο κατατέθηκε στο Δικαστήριο.

Ενώ βρισκόταν ιστάμενος και μιλούσε, ο Δικαστής Χαραλάμπος Χαραλάμπους του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να αγορεύει ρωτώντας τον «θέλετε να μιλήσετε μαζί του ή να τον απολύσετε τον κ. Πουργουρίδη»;

Ούτε να τον αντικαταστήσω, ούτε να τον απολύσω, ήταν η απάντηση του κ. Ερωτοκρίτου.

Αγωνιώντας, όπως είναι φυσικό, αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε γιατί εγώ έκρινα σκόπιμο να μην κάνω αναφορά στην προφορική μου αγόρευση για το θέμα της αναστολής της ποινής, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Πουργουρίδης.

Ακολούθως το Δικαστήριο αποφάσισε 15λεπτη διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να διαβουλευθεί ο κ. Ερωτοκρίτου με τον δικηγόρο του, ο οποίος επιστρέφοντας απολογήθηκε προς το δικαστήριο τόσο για τη στάση του, όσο και για τη διακοπή.

Κώστας Κωνσταντίνου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.