Ενταξη έξι νέων κοινοτήτων στο υδρευτικό δίκτυο ΣΥΛ

Με την υπογραφή των συμφωνητικών συμβολαίων, οι κοινότητες Μαθιάτης, Αγία Βαρβάρα, Ποταμιά, Μάμμαρι, Αλάμπρα και Λυθροδόντας, ανήκουν και επίσημα, στο υδρευτικό δίκτυο του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Με την ένταξη των νέων αυτών περιοχών, το ΣΥΛ επεκτείνεται στα 1710 χιλιόμετρα υδρευτικού δικτύου, ενώ μεγαλώνουν τα διοικητικά του όρια. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι κοινοτήτων Μαθιάτη, Αγίας Βαρβάρας, Ποταμιάς, Μάμμαρι, Αλάμπρας και Λυθροδόντα, είναι 11000 ενώ ο αριθμός των υποστατικών είναι 4356 ενώ με την ένταξη των κοινοτήτων και στη συνέχεια του Δήμου Λακατάμιας τα υποστατικά από 120000 αυξάνονται σε 140000, διευκρινίζεται.

Πρόκειται όπως αναφέρεται, για αύξηση της τάξης του 16,66% ενώ παράλληλα, τα ακάθαρτα έσοδα του Συμβουλίου με την εξέλιξη αυτή, θα αυξηθούν από 28εκ στα 33 εκ μία αύξηση της τάξης του 17,8%.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Ανδρέα Χατζηπάκκο, το ΣΥΛ, μέσα από οικονομίες κλίμακος και την εμπειρογνωμοσύνη του αναμένεται να αυξήσει το πλεονασματικό του υπόλοιπο ώστε να μπορέσει να εξελίξει τα υπό ένταξη δίκτυα ύδρευσης στην ίδια καλή κατάσταση με το υπόλοιπο δίκτυο που διαχειρίζεται.

«Όλοι οι καταναλωτές πρέπει να απολαμβάνουν απρόσκοπτη υδροδότηση άριστης ποιότητας νερού και αναβαθμισμένες υπηρεσίες όπως η εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση μέσω ηλεκτρονικών μέσων, άμεση ανταπόκριση από το αναβαθμισμένο Call Center του Συμβουλίου και γρήγορη διευθέτηση ζητημάτων από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών του Συμβουλίου», επεσήμανε ο κ. Χατζηπάκκος.

Σημειώνεται ακόμα, ότι το ΣΥΛ πέτυχε μείωση του ατιμολόγητου νερού από τις διαρροές από 29% που ήταν το 2018 στο 16,5% το 2020 εξοικονομώντας πόρους 3εκ ευρώ.

Αναφέρεται ακόμα ότι είναι σε εξέλιξη η εκστρατεία επικαιροποίησης των στοιχείων των καταναλωτών του Συμβουλίου με σκοπό την ολιστική ψηφιοποίηση των λογαριασμών υδροληψίας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, μέσα σε 5 μέρες ψηφιοποιήθηκαν πέραν των 3000 λογαριασμών ακουμπώντας το 3% του συνόλου των λογαριασμών.

Η συμφωνία υπεγράφη σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας. Οι έξι κοινοτάρχες υπέγραψαν με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ανδρέα Χατζηπάκκο στην παρουσία του Διευθυντή του ΣΥΛ Κωνσταντίνου Παρμακλή, τα συμφωνητικά συμβόλαια για ένταξη των υδρευτικών συστημάτων τους στο υδρευτικό δίκτυο του ΣΥΛ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.