Εντείνονται οι προετοιμασίες ενόψει πενταμερούς-«Η ε/κ πλευρά είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα», λέει ο Κούσιος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, Λευκωσία 08 Μαρτίου 2021.

Δεν υπάρχει πρόθεση και πολιτική βούληση από την ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί λύση δυο κρατών και λύση που δεν θα επανενώνει το νησί ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Κυριάκος Κούσιος είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Τόνισε ότι συνέρχεται η διαπραγματευτική ομάδα ενώ τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι προετοιμασίες.

Ο κ. Κούσιος σημείωσε ότι η λύση του κυπριακού πρέπει να είναι στο πλαίσιο των αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να είναι στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να είναι παρούσα η ΕΕ ως παρατηρητής κατά την άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.