Εντολή Προεδρικού-ΔΗΣΥ να κοπεί η πρόταση ΑΚΕΛ για το πλαφόν στα πετρελαιοειδή

Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ τρέχουν να βολέψουν ξανά τις εταιρείες αφήνοντας απροστάτευτη την κοινωνία

 

Προεδρικό και ΔΗΣΥ έδωσαν εντολή να κοπεί από την ατζέντα της αυριανής συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής η πρόταση του ΑΚΕΛ για το πλαφόν στα πετρελαιοειδή.

Τις μεθοδεύσεις του Προεδρικού και του ΔΗΣΥ κατήγγειλε χθες ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αντρέας Πασιουρτίδης, υπενθυμίζοντας ότι στην τελευταία συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης, δεσμεύτηκε ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ θα βρισκόταν στην ατζέντα της επόμενης συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου. Παρά ταύτα, πρόσθεσε, με οδηγίες του Προεδρικού και του ΔΗΣΥ η πρόταση κόπηκε.

Ο Α. Πασιουρτίδης έθεσε την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ προ των ευθυνών τους, υποδεικνύοντας ότι: «Πρόκειται για θέμα που είναι κατεπείγον. Έχουν μείνει μόνο δύο συνεδρίες της Ολομέλειας της Βουλής (πριν τις καλοκαιρινές διακοπές), στις 7 και 14 του μήνα. Εάν πάει στις 14 του μήνα και ζητήσει κάποιος αναβολή, εκ των πραγμάτων η πρόταση πάει τον Σεπτέμβρη. Εάν κάποιος θεωρεί ότι αντέχει η κοινωνία ακόμα δυο μήνες συνεχών αυξήσεων, χωρίς τουλάχιστον να υπάρχει ένα όπλο στα χέρια της υπουργού για να το χρησιμοποιήσει, εάν κρίνει σκόπιμο, τότε τους αφήνω στην κρίση της κοινωνίας», τόνισε.

Ανέφερε ακόμη ότι το ΑΚΕΛ πραγματοποιεί ήδη ενέργειες ώστε η πρόταση να οδηγηθεί προς ψήφιση στην ερχόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής. Έριξε επίσης το γάντι προς την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα, υποδεικνύοντας ότι «το κρυφτούλι πρέπει να τελειώσει. Ευθαρσώς πρέπει να βγουν όλοι και να πουν γιατί συμφωνούν ή διαφωνούν. Το να αποφεύγουν να οδηγήσουν το θέμα στην Ολομέλεια δείχνει ότι φοβούνται να αντιμετωπίσουν την κοινωνία βλέποντάς την στα μάτια».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.