Έντονα επικριτικοί για ΠτΔ Μαρκουλλή, Ηλιάδης, Χατζηδημητρίου – «Ροκανίζει τη συμφωνημένη λύση»

Έντονα επικριτικοί έναντι των χειρισμών του Προέδρου Αναστασιάδη στο κυπριακό, παρουσιάστηκαν από τα μικρόφωνα του Astra 92,8 η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλή, ο Μάριος Ηλιάδης και ο Τάκης Χατζηδημητρίου.

 

Συγκεκριμένα η πρώην ΥΠΕΞ σημείωσε ότι στην γενική συνέλευση των Η.Ε ο κύριος Αναστασιάδης επικεντρώθηκε με θυμωμένο ύφος μόνο στις ευθύνες της Τουρκίας.

Πρόσθεσε ότι σωστά αναφέρθηκε στις ευθύνες της Τουρκίας, ωστόσο θα έπρεπε να αναπτύξει και το δικό του όραμα για το πως βλέπει την διζωνική-δικοινοτική-ομοσπονδία και τα οφέλη που θα προκύψουν.

Η κυρία Μαρκουλή σημείωσε ότι η ομιλία του Προέδρου στόχευε το ακροατήριο της Κύπρου.

Η κ. Μαρκούλλή,  πρόσθεσε ότι δυστυχώς ανέπτυξε την αλλοπρόσαλλη πρόταση του για το σύνταγμα 60, την οποία κάθε φορά την ερμηνεύει διαφορετικά.

Από την πλευρά του το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Μάριος Ηλιάδης, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ροκανίζει τη συμφωνημένη λύση του κυπριακού.

Είπε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει τι επιδιώκει τελικά ο κύριος Αναστασιάδης.

Ο κύριος Ηλιάδης έκανε λόγο για τραγική ανεπάρκεια του κυρίου Αναστασιάδη για τον τρόπο που χειρίζεται τους προοδευτικούς Τουρκοκύπριους τους οποίους θα μπορούσε να είχε σύμμαχους στη λύση διζωνικής-δικοινοτικής-ομοσπονδίας.

Χαρακτήρισε τέλος θλιβερή την κατάσταση στο κυπριακό και εκτίμησε ότι η Αμμόχωστος είναι το κλειδί για την σωτηρία της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δικοινοτικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά Τάκης Χατζηδημητρίου είπε ότι χθες ο Πρόεδρος μιλούσε σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα και αυτό δείχνει ότι πλέον μόνος του τα λέει και μόνος του τα ακούει.

Ο κύριος Χατζηδημητρίου είπε ότι δυστυχώς έχουμε σκορπίσει μια αδιαφορία και μια απογοήτευση στη διεθνή κοινότητα, σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.