Έντονες φωνές διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους για τα δρομολόγια και το κόστος των λεωφορείων

Οι συνταξιούχοι της πάνω Λακατάμιας διαμαρτύρονται για τα δρομολόγια και το κόστος των λεωφορείων

Σε ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ ενημερώνει πως πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου Γενική Συνέλευση της οργάνωσης στην πάνω Λακατάμια, στην οποία κατατέθηκε η έκθεση δράσης της Τοπικής Οργάνωσης από τον Γραμματέα Μιχαλάκη Μίσιο Κονόμου και έγινε ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν και απασχολούν τους συνταξιούχους από τον Ε.Γ. της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας Μάρκο Τσιηφτέ.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση της η ΕΚΥΣΥ στη συνέλευση ακούστηκαν έντονες φωνές διαμαρτυρίας για τις αλλαγές των δρομολογίων που έγιναν από την εταιρεία λεωφορείων Λευκωσίας.

Η ΕΚΥΣΥ σημειώνει συγκεκριμένα πως οι αλλαγές αυτές προκαλούν από τη μια ταλαιπωρία αφού προστέθηκαν αρκετοί ενδιάμεσοι σταθμοί των λεωφορείων και από την άλλη το κόστος των εισιτηρίων για τους συνταξιούχους που δεν δικαιούνται πλήρη δωρεάν μεταφορά αυξήθηκε σημαντικά .

Η ΕΚΥΣΥ υπενθυμίζει ότι μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι δικαιούνται δωρεάν μεταφορά.

«Απαίτηση των συνταξιούχων, η οποία διαβιβάστηκε αρκετές φορές και από την ΕΚΥΣΥ προς το Υπουργείο Εργασίας είναι να παραχωρηθεί το δικαίωμα για πλήρη δωρεάν μεταφορά για όλους τους συνταξιούχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ύστερα από έντονα διαβήματα της ΕΚΥΣΥ έχει γίνει διευθέτηση τόσο για τους χαμηλοσυνταξιούχους όσο και για τους υπόλοιπους συνταξιούχους να δοθεί παράταση για έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας μέχρι το τέλος Ιουνίου, χωρίς να επιβαρυνθούν με οποιοδήποτε κόστος, όπως ήταν η αρχική απόφαση της εταιρείας» σημειώνει επίσης στην ανακοίνωση της η ΕΚΥΣΥ.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.