Έντονες πιέσεις εργοδοτών, με τον υπουργό να «ψήνει» νέα μεταβατική συμφωνία για την ΑΤΑ

Έντονες φαίνεται να είναι οι πιέσεις που ασκούν οι εργοδοτικές οργανώσεις στον Υπουργό Εργασίας αναφορικά με την ΑΤΑ, αφού ο ίδιος έδωσε κάποια στοιχεία σχετικά με τις θέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά αρνήθηκε να αναφέρει το οτιδήποτε για τις θέσεις των εργοδοτών.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Κυριακός Κούσιος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα της διαμεσολάβησης αναφέροντας ότι «οι θέσεις των δύο πλευρών είναι πολύ μακριά» και πως «η κατάσταση δεν είναι τέτοια που να με κάνει αισιόδοξο για μια θετική συναινετική κατάληξη». Σημείωσε ότι ο ρόλος του είναι διαμεσολαβητικός και επανέλαβε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του μέχρι τα Χριστούγεννα.


Αναφερόμενος στις θέσεις των συντεχνιών είπε ότι παραμένει η θέση αρχής για «άμεση και πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, αλλά άφησαν και ένα περιθώριο, χωρίς να το ξεκαθαρίζουν πλήρως, για σταδιακή απόδοση». Πρόσθεσε πως «στη διάρκεια των συναντήσεων που είχαμε, από τα συμφραζόμενα αντιλήφθηκα ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια καταληκτική συμφωνία, για σταδιακή (αλλά σύντομη) πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ».

Παρ’ όλα αυτά, σε ερώτηση σχετικά με τις θέσεις των εργοδοτών απάντησε το εξής: «Να μου επιτρέψετε εφόσον συνεχίζω τις επαφές μου να μην μπω σε λεπτομέρειες». Επεσήμανε ότι οι θέσεις των εργοδοτών πρέπει να τεθούν σε άλλη συζήτηση και όχι στην ΑΤΑ, αφού στόχος είναι η επέκτασή της και όχι η κατάργησή της.

Εν τω μεταξύ, αποκάλυψε ότι προσανατολίζεται στην κατάθεση μιας νέας μεταβατικής συμφωνίας, αφού διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, «με τον ίδιο τρόπο που κατέληξαν το 2017 γιατί δεν μπορούν να καταλήξουν και σήμερα σε κάποια συναινετική μεταβατική συμφωνία;»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.