Έντονη ανησυχία για την έλλειψη πτητικών μέσων εν όψει καλοκαιριού

Το καλοκαίρι αναμένεται δύσκολο. Η έλλειψη πτητικών μέσων και η ανάγκη για τη δημιουργία ενός φορέα για πρόληψη, κατάσβεση και αποκατάσταση

Φωτογραφία Αρχείου

Την έντονη ανησυχία του για την έλλειψη πτητικών μέσων εν όψει καλοκαιριού, εξέφρασε ο τέως Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα τόνισε ότι τα ρωσικά καμόφ έχουν αποδείξει διαχρονικά την αξία τους. Ευχήθηκε να γίνει κατορθωτό να επιτραπεί η επιστροφή τους στην Κύπρο, λέγοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί χρόνος για να τεθούν σε ετοιμότητα.


Ο κ. Τράγκολας σημείωσε ότι τα πτητικά μέσα της Κύπρου πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα τουλάχιστον σε δύο εβδομάδες, εξηγώντας ότι ο Ιούνιος είναι ο χειρότερος μήνας στο ξέσπασμα πυρκαγιών. Είπε ότι όλες οι μεγάλες πυρκαγιές στην Κύπρο σημειώθηκαν στις 18-19 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα επισήμανε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός φορέα για πρόληψη, κατάσβεση και αποκατάσταση. Ανέφερε ότι σε μία πυρκαγιά εμπλέκονται υπηρεσίες από 5 Υπουργεία, κάτι που περιπλέκει τα πράγματα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.