Έντονη αντίδραση οργανωμένων γονιών για πρωτόκολλο: «Παράλογα, υπερβολικά μέτρα τα οποία προκαλούν φοβερή αναστάτωση»

Την εισήγηση όπως παραμείνουν σε ισχύ τα υπάρχοντα πρωτόκολλα, χωρίς διαφοροποίηση, μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, σε δύο εβδομάδες, για να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, ζητεί η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους για την ξαφνική απόφαση για τη διαφοροποίηση του πρωτοκόλλου ιχνηλάτησης κρουσμάτων σε σχολεία.

Διαβάστε επίσης: Η ασυνεννοησία δύο Υπουργείων έφερε αναστάτωση και προκάλεσε μπάχαλο στα Σχολεία

Σε σχετική ανακοίνωση η Συνομοσπονδία εκφράζει την άποψη ότι «τα μέτρα ως παράλογα, υπερβολικά, δημιουργούν φοβερή αναστάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, διαταράσσουν τη λειτουργία των σχολείων και την ψυχολογία των παιδιών με το κλείσε-άνοιξε και αυξάνουν τις πιθανότητες κλεισίματος μεγάλου αριθμού σχολείων θέτοντας σε κίνδυνο την επιτυχή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. Παράλληλα δημιουργούν φοβερές ανισότητες ανάμεσα στα παιδιά, αφού κάποια σχολεία θα λειτουργούν με φυσική παρουσία και κάποια με τηλεκπαίδευση».

«Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς για τα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές και τίθεται ξανά σε κίνδυνο η εκπαίδευσή τους αλλά και η διεξαγωγή των Παγκυπρίων Εξετάσεων» προστίθεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται παράλληλα ότι τα παιδιά των Γυμνασίων μετά από 3,5 μήνες εγκλεισμού επέστρεψαν με χαρά στα σχολεία τους και πριν προλάβουν να προσαρμοστούν και να βελτιωθεί η ψυχολογία και το άγχος τους, βρίσκονται αντιμέτωπα με νέο κλείσιμο.

Τα σχολεία με τα εβδομαδιαία rapid test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι θεωρητικά περισσότερο ασφαλή από τους υπόλοιπους χώρους συγκέντρωσης των παιδιών, αναφέρει η Συνομοσπονδία σημειώνοντας παράλληλα ότι τα παιδιά δεν πηγαίνουν μόνο στο σχολείο και δεν έχουν επαφή μόνο με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Κοινωνικοποιούνται και έχουν επαφές με την οικογένειά τους. Τα σχολεία είναι ασφαλέστεροι χώροι από τις καφετέριες, τα mall και  τα πάρκα που συχνάζουν.

«Τίθενται εύλογα ερωτήματα για το τι θα γίνεται στην περίπτωση λανθασμένων θετικών ενδείξεων rapid test. Οι περιπτώσεις αυτές αφαιρούνται από το συνολικό ποσοστό θετικών κρουσμάτων; Αν όχι, υπάρχει κίνδυνος τα σχολεία να κλείνουν βάση λανθασμένων ενδείξεων» διερωτάται τέλος στην ανακοίνωση της η Συνομοσπονδία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.