Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασαν τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα για την ομιλία Ζελένσκι στην Βουλή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρίσταται στην τηλεοπτική σύνδεση των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Βουλή των Αντιπροσώπων, Λευκωσία, Κύπρος

Την έντονη δυσαρέσκεια τους για την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι στην Βουλή, ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, εξέφρασαν τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Μιλώντας στον Άστρα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Σύκας είπε ότι ανέμενε μια αναφορά καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία μοιάζει με αυτήν της Κύπρου, ωστόσο ανέφερε ότι στο επίκεντρο πρέπει να παραμείνει η καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού τόνισε πως το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ζελένσκι διανοήθηκε να παραχωρήσει το βήμα του κοινοβουλίου μιας χώρας που πολέμησε το φασισμό σε έναν νεοφασίστα του τάγματος Αζόφ δείχνει την πολιτική και τη δεοντολογία του. Πρόσθεσε ότι το ίδιο έδειξε και η αναφορά του στα «χρυσά διαβατήρια». Είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν είχε άλλη επιλογή από το να μην παρευρεθεί στην Βουλή, μετά την στάση του κ. Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ως απογοητευτική χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι το κόμμα του εξέφρασε εξ αρχής την διαφωνία του με αυτή την ομιλία. Τόνισε ότι καταδικάζει τη ρωσική εισβολή, ωστόσο υπάρχουν και άλλα ζητήματα που δε μπορεί να τους αφήνουν αδιάφορους όπως ο αμερικανικοβρετανικός παράγοντας .

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.