Έντονη δυσαρέσκεια Λάρνακας για Παν. Σχολή – «Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τα λανθασμένα στοιχεία»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Την έντονη δυσαρέσκεια του Δήμου Λάρνακας προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο, η ματαίωση της ίδρυσης Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας στην πόλη λόγω λανθασμένων οικονομικών υπολογισμών που εκτόξευσαν το κόστος δημιουργίας.

Μέσα από ανακοίνωση του, ο Δήμος Λάρνακας  εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του σε σχέση με το θέμα της ίδρυσης  Σχολής «Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας»  και σε σχέση με την επιστολή του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου 2022, ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

  1. Στο Δήμο Λάρνακας πέραν από τον προϋπολογισμό της νέας Πρυτανείας που αναφέρει κόστος 100 εκατομμύριων για τη δημιουργία Σχολής συμπεριλαμβανόμενων των κτιριακών εγκαταστάσεων και τα έξοδα προσωπικού σε βάθος 10ετίας, δεν προσκομίστηκαν άλλα στοιχεία που να δείχνουν ότι όταν πάρθηκε η απόφαση βασιζόταν σε διαφορετικά δεδομένα. Σε τέτοια περίπτωση και εάν πράγματι ισχύει αυτό, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη γιατί παρουσιαστήκαν διαφορετικά δεδομένα στην κυβέρνηση και άφησαν εκτεθειμένη για ακόμα μια φόρα την Λάρνακα.
  1. Στην επιστολή αναφέρεται ότι «Περαιτέρω, διαπιστώθηκε ότι η αρχική  συνεννόηση με το ΠΚ και το Δήμο Λάρνακας για το χώρο στον οποίο στηρίχθηκε επίσης η εξαγγελία του Προέδρου, έπαψε να ισχύει και δεν ήταν δυνατή η στέγαση της Σχόλης».

Αν και είχε αλλάξει ο αρχικός χώρος αφού είχε αποκλειστεί το πρώην Λεπροκομείο για περιβαλλοντικούς λόγους και λόγω των δυσκολιών ανέγερσης της εκεί αφού ανήκει στην περιοχή Natura, o Δήμος Λάρνακας στη συνέχεια πρότεινε άλλους 3 χώρους, ένας εκ των οποίων ήταν και ο αναξιοποίητος χώρος του παλιού αεροδρομίου, όπου το κόστος ανέγερσης θα μειωνόταν σημαντικά, τονίζει στην ανακοίνωση ο Δήμος.

Επίσης, προτάθηκε και άλλη κρατική γη στην οποία και πάλι το κόστος θα ήταν χαμηλό ή το ίδιο με την ανέγερση στο χώρο του πρώην Λεπροκομείου.

Το θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακας δεν θεωρείται ότι έχει λήξει, τόσο για το Δήμο Λάρνακα όσο και για όλους του Φορείς της πόλης αναφέρει η ανακοίνωση ενώ αναφέρεται πως ο Δήμος Λάρνακας στο παρών στάδιο εξετάζει όλες τις επιλογές που έχει ενώπιον του για δημιουργία Κρατικής Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. «Θεωρεί ότι η δημιουργία Κρατικής Πανεπιστημιακής Σχολής αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση όπως εκφράστηκε πάμπολλες φορές σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Δήμος Λάρνακας αναμένει ότι αυτή η πολιτική απόφαση θα υλοποιηθεί σύντομα».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.