Έντονος ο Χρ. Χριστοφίδης για τις εξετάσεις τετραμήνων – «Παιδαγωγικό έγκλημα»

Για παιδαγωγικό έγκλημα του Συναγερμού και όσων στήριξαν τον ΔΗΣΥ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, μίλησε για επαίσχυντο θεσμό, λέγοντας πως το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση Συναγερμού δεν έχουν δικαιολογητικά για αυτό που έκαναν. Μάλιστα τόνισε πως όταν το ΑΚΕΛ κατέθεσε πρόταση νόμου για κατάργηση του θεσμού, η πλειοψηφία της Βουλής την καταψήφισε και τώρα κάποιοι βγαίνουν και μιλάνε για παταγώδη αποτυχία του θεσμού.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χριστοφίδης υπογράμμισε πως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εξαιρεθεί ιδιωτικό σχολείο από τις εξετάσεις τετραμήνων, δημιουργεί σοβαρή διάκριση και άνιση μεταχείριση αποφοίτων. Το ερώτημα που εγείρεται, τόνισε, είναι γιατί το Υπουργείο επιτρέπει τέτοιου είδους διακρίσεις. Μάλιστα σημείωσε πως οι αρμόδιοι είτε το έχουν κάνει επί σκοπού για να στέλνονται μαθητές εκτός δημόσιου σχολείου ή είναι τόσο άσχετοι, όπως είπε, που δεν έχουν καταλάβει τα όσα λέει το ΑΚΕΛ από την ημέρα που ψηφίστηκε ο θεσμός των τετραμήνων.

Ο κ. Χριστοφίδης επισήμανε πως ο αποτυχημένος θεσμός των εξετάσεων τετραμήνων θυματοποιεί χιλιάδες παιδιά, γονεί και, εκπαιδευτικούς και έχει αποδιοργανώσει το δημόσιο σχολείο. Ακόμα είπε πως έχει εκτοξευθεί η παραπαιδεία, ενώ είναι έντονο το άγχος και η καταπίεση των παιδιών. Επίσης κατηγόρησε τους κυβερνώντες πως δεν ακούνε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy