Εντοπίστηκαν 151 νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 151 νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, 46 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και 38 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: επτά κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, πέντε εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως, σαράντα έξι κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, τριάντα οκτώ στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, δύο στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ένα στην Π.Ε. Κορινθίας, δύο στην Π.Ε. Αχαίας, ένα στην Π.Ε. Δράμας, δεκαεπτά (17) στην Π.Ε.Έβρου, όλα συνδεόμενα με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη, ένα στην Π.Ε. Ημαθίας, δύο στην Π.Ε. Ηρακλείου, τρία στην Π.Ε. Κέρκυρας, δύο στην Π.Ε. Κεφαλονιάς,ένα στην Π.Ε. Κοζάνης, έξι στην Π.Ε. Λάρισας, ένα στην Π.Ε. Λέσβου, τρία στην Π.Ε. Μαγνησίας, τέσσερα στην Π.Ε. Πέλλας, ένα στην Π.Ε. Πιερίας, δύο στην Π.Ε. Ροδόπης, ένα στην Π.Ε. Σερρών, ένα στην Π.Ε. Τρικάλων, ένα στην Π.Ε. Φθιώτιδας, δύο στην Π.Ε. Φλώρινας, ένα στην Π.Ε. Χανίων.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.270.