Εντοπίστηκε σώο και ασφαλές το τρίχρονο κοριτσάκι που χάθηκε στη Νεκρά Ζώνη

Λήξη συναγερμού σήμανε για τις  έρευνες εντοπισμού του τρίχρονου κοριτσιού που χάθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή της Νεκράς Ζώνης της Αθηένου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κοριτσάκι ταυτοποιήθηκε στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων Πουρνάρα. Φαίνεται πως το παιδί παρέμεινε με άλλη οικογένεια μεταναστών από τη Νηγηρία αφότου χωρίστηκαν κατά τον εντοπισμό τους στη Νεκρά.

Χάθηκε μέσα στο σκότος


O Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι «γύρω στις 4 σήμερα τα ξημερώματα ενημερωθήκαμε από άνδρες των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιούσαν περίπολο στον παλαιό δρόμο Πυροϊού – Λάρνακας, εντός της νεκρής ζώνης στην περιοχή Αθηένου, ότι εντοπίστηκε ασυνόδευτο ένα ανήλικο κοριτσάκι, ηλικίας 3 ετών».

Πρόσθεσε ότι «τα μέλη της Αστυνομίας παρέλαβαν το κοριτσάκι, το οποίο μετέφεραν στον Αστυνομικό Σταθμό της Αθηένου, μέλη του οποίου ενημέρωσαν τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, τα οποία και ανέλαβαν τη φροντίδα του. Το κοριτσάκι παραδόθηκε αργά το απόγευμα στους γονείς του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε πως «εντοπίστηκαν οι γονείς του μικρού κοριτσιού, ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας. Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως οι γονείς μαζί με τα δύο δίδυμα κοριτσάκια τους, ηλικίας 3 ετών, προσπάθησαν χθες να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, ωστόσο δεν τα κατάφεραν».


Στην προσπάθεια τους, συνέχισε, «να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, το ένα κοριτσάκι, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, κατάφερε να φτάσει στη νεκρή ζώνη, όπου και εντοπίστηκε στην περιοχή Αθηένου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου «οι γονείς των δύο κοριτσιών, που είναι ασιατικής καταγωγής κατάφεραν να μεταβούν στις κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας και χθες προσπάθησαν να περάσουν μέσω της Αθηένου στις ελεύθερες περιοχές».

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.