Εντός Δεκεμβρίου θα συγκληθεί η συμβουλευτική επιτροπή για το ράλι αυξήσεων στις τιμές

Στις 17 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί η συμβουλευτική επιτροπή για το θέμα των τιμών.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑυτό γνωστοποίησε μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του παγκύπριου συνδέσμου καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης σημειώνοντας ότι αυτό έγινε μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος. Επίσης ο κ. Δρουσιώτης αναφέρθηκε σε σωρεία καταγγελιών από μεγάλο αριθμό καταναλωτών, οι οποίες εδώ και 18 μήνες διερευνώνται, παρόλο που θα έπρεπε να ολοκληρωθούν σε 2-3 μήνες. Επίσης κατηγόρησε την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου ότι δεν εξυπηρετεί το σκοπό λειτουργίας της ενώ σημείωσε ότι ο σύνδεσμος ζήτησε γραπτώς να υπάρξει συνάντηση με την Υπηρεσία και το Υπουργείο Εμπορίου για να γεφυρωθούν οι διαφορές αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Δρουσιώτης, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο στο οποίο δίνεται εξουσία στο διευθυντή να αναστέλλει κάθε μέτρο εναντίον του παραβάτη, γιατί υπέγραψε μια δήλωση ότι θα συμμορφώνεται στο μέλλον με τους νόμους. Είπε ότι αυτή η εξουσία δεν υπάρχει πουθενά ούτε στην Κομισιόν. Επίσης ανέφερε ότι δόθηκαν 13 εξουσίες στο διευθυντή και ο σύνδεσμος καταναλωτών ζητούσε να υπάρχει και 14η εξουσία που να διατάζει τον παραβάτη να επιστρέφει τα κλεμμένα. Επίσης αναφέρθηκε και στον σύνδεσμο ταξιδιωτικών πρακτόρων λέγοντας ότι κάποιοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να επιστρέψουν χρήματα σε πολίτες των οποίων τα ταξίδια τους ακυρώθηκαν. Όπως είπε, ο σύνδεσμος ταξιδιωτικών πρακτόρων αποτελείται από τα μέλη των ιδίων που καταθέτουν τις εγγυητικές, λέγοντας ότι αξιωματούχοι του συνδέσμου παραβιάζουν τον νόμο δίνοντας μικρότερα ποσά στους πολίτες.

Για τις καταχρηστικές ρήτρες, είπε ότι ζητούσαν από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή να υπάρχει προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών, και όχι ο καταναλωτής να είναι αναγκασμένος να προσφύγει ατομικά με δικά του έξοδα στα δικαστήρια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.