Συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών υγείας στη Ζώνη Ευρύχου-Πεδουλά-Κάμπου

 

Το πρώτο εξάμηνο του 2020 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αναπτυξιακά έργα στο Νοσοκομείο Κυπερούντας. Τα έργα περιλαμβάνουν το στάδιο υλοποίησης του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και της Πνευμονολογικής/Φυματιολογικής Κλινικής, το συνολικό κόστος των οποίων θα ανέλθει στα 6,5 εκ. ευρώ.

Σε χθεσινή συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη έγινε κατά κύριο λόγο αναφορά στις ενέργειες που υλοποιούνται, καθώς και στους επικείμενους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στις ορεινές περιοχές.

Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στη στελέχωση του Νοσοκομείου και σημείωσε ότι πέραν του παιδιάτρου και του πνευμονολόγου, που τοποθετήθηκαν ήδη στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, τις επόμενες μέρες το Νοσοκομείο θα ενισχυθεί με καρδιολόγο και παθολόγο, με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων των ορεινών περιοχών.

Επίσης, ο κ. Ιωάννου ενημέρωσε τον κ. Χαμπιαούρη για την προσπάθεια που γίνεται για αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή Τροόδους. Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, αναμένεται το επόμενο διάστημα να λειτουργήσει η Ζώνη Ευρύχου-Πεδουλά-Κάμπου με συμπλεγματοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας, γεγονός που θα αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή. Παράλληλα, προχωρεί ο αντίστοιχος σχεδιασμός για τη Ζώνη Κυπερούντας-Πλατρών-Αγρού-Παλαιχωρίου.