Εντός Φεβρουαρίου οι προσφορές για τον κεντρικό δρόμο Τσερίου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει επιτέλους το Ρυθμιστικό Σχέδιο Τσερίου, με τον Υπουργό μεταφορών να δεσμεύεται σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Τσερίου ότι εντός Φεβρουαρίου θα προκηρυχθούν προσφορές και ότι αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες το καλοκαίρι. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 1,5 χρόνο.

Μιλώντας στη Χαραυγή ο δήμαρχος Τσερίου Σταύρος Μιχαήλ, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο οι κάτοικοι Τσερίου αναμένουν για πάνω από 10 χρόνια. Εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι επιτέλους θα ξεκινήσει σύντομα η ανάπλαση του κεντρικού δρόμου, ανέφερε ότι ήταν ένα έργο που τέθηκε εξαρχής στις προτεραιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου αφού θα αναβαθμίσει το δήμο. «Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αλλάξει την όψη του Δήμου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ένα έργο που θα γίνει από τη διασταύρωση της Λεωφόρου Στροβόλου (ύψος Φυτωρίου) μέχρι και 300 μέτρα μετά το Β’ Δημοτικό (απόσταση πέραν των 2χλμ).

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στην αρχή, δημιουργία πεζοδρομίων σε όλο το μήκος του δρόμου, σύγχρονο φωτισμό, υπογειοποίηση καλωδίων, διαβάσεις πεζών και χώρους στάθμευσης.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα €7 εκατ, με το δημαρχείο να συνεισφέρει το 20%. Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαήλ, ο δήμος έχει στη διάθεσή του το ποσό (€1,5 εκ).

Γήπεδο Τσερίου: Η γραφειοκρατία και η κοροϊδία συνεχίζεται

Ενώ ο Δήμος Τσερίου είναι πλήρως έτοιμος εδώ και 2 χρόνια για να προχωρήσει η ανέγερση του ίσως πιο πολυαναμενόμενου έργου, που είναι το Δημοτικό Γήπεδο, για ακόμη μια φορά προβάλλονται δικαιολογίες από την κυβέρνηση, ώστε να μην ξεκινήσει. Σημειώνεται ότι το έργο θα κατασκευαστεί από τον ΚΟΑ και ότι ο δήμος θα βάλει ένα σημαντικό αριθμό χρημάτων τα οποία έχει στα ταμεία του.

Πέρσι ο ΚΟΑ έστειλε επιστολή στο Δημαρχείο Τσερίου αναφέροντας ότι λόγω κορονοϊού το έργο δεν θα μπει στον Προϋπολογισμό του 2021, αλλά το 2022. Ωστόσο ούτε σε αυτόν τον προϋπολογισμό μπήκε, με τον ΚΟΑ να λέει στο Δημαρχείο ότι η εκμίσθωση των τεμαχίων που είναι πάνω στον ΚΟΑ, πρέπει να ανανεωθεί με χρονικό διάστημα 30 έτη. Όταν επισημάνθηκε από τον δήμαρχο ότι η ανανέωση πρέπει να γίνει από τον ΚΟΑ, του είπαν να στείλει επιστολή προς τον ΚΟΑ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επιστρατεύεται η γραφειοκρατία για να καθυστερήσει το έργο.

Γιάννης Κακαρής

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.