Εντός Οκτωβρίου αναμένεται η πρόταση νόμου για χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής για συνταγογραφήσεις

Εντός Οκτωβρίου αναμένεται να ετοιμαστεί πρόταση νόμου για τη ρύθμιση της χρήσης ηλεκτρονικής εφαρμογής ούτως ώστε οι ασθενείς να μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό τους, και να έχουν γρηγορότερη και άμεση πρόσβαση στις ιατρικές πράξεις αλλά και στις συνταγές φαρμάκων, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, Ευθύμιος Δίπλαρος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, είπε ότι με πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Εμπορίου, Κυριάκου Χατζηγιάννη, αλλά και του ιδίου προσωπικά, έχουν εγγράψει και συζητήσει ως αυτεπάγγελτο θέμα στην Επιτροπή Υγείας την ανάγκη ρύθμισης της δυνατότητας συνταγογράφησης από ιατρούς προς ασθενείς του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) μέσω εγκεκριμένων ιατρικών εφαρμογών παρακολούθησης της υγείας, τα λεγόμενα apps.

«Είναι με μεγάλη χαρά που έχουμε δει όλους τους αρμοδίους φορείς να επικροτούν την πρωτοβουλία αυτή και για αυτό τον σκοπό εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος του Οκτώβρη, θα έχουμε ετοιμάσει την πρόταση νόμου,» είπε ο κ. Δίπλαρος.

Αυτό είπε θα δώσει την ευκαιρία σε ασθενείς να μπορούν να επικοινωνούν μέσα από μια εφαρμογή που θα έχουν στο κινητό τους με τον γιατρό τους, να παρακολουθούν τα θέματα που άπτονται της υγείας τους και να έχουν γρηγορότερη και άμεση πρόσβαση στις ιατρικές πράξεις αλλά και στις συνταγές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.