Την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένει η Νομική Υπηρεσία ως προς το αίτημά της για εξέταση από την Ολομέλεια του Σώματος, των εφέσεων ως προς τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου για τις περικοπές σε μισθούς και ωφελήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η απόφαση αναμένεται να δοθεί εντός των επομένων ημερών.

Κατά τη σημερινή διαδικασία η υπεράσπιση αιτητών, δημοσίων Υπαλλήλων ήγειρε ζήτημα κατά της εγκυκλίου με την οποία το Υπουργείο Οικονομικών καλεί όλα τα όργανα της Δημόσιας Υπηρεσίας να μην συμμορφωθούν με την ακυρωτική απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για τις περικοπές στους Δημοσίους Υπαλλήλους λόγω της υποβολής έφεσης.

Σε παρέμβαση του στον ΑΣΤΡΑ ο νομικός, Ανδρέας Αγγελίδης υπέδειξε ότι το Σύνταγμα επιβάλλει άμεσο και ενεργό συμμόρφωση προς τις αποφάσεις των δικαστηρίων και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν το Υπουργείο Οικονομικών να απευθύνεται στα τμήματα του Δημοσίου καλώντας τα να μην συμμορφωθούν με την ακυρωτική απόφαση.

Ο κ. Αγγελίδης ανέτρεξε σε παλαιότερη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία, το 2016, γινόταν αναφορά ότι οι πρωτόδικες αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται και να τηρούνται.