Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Πύρινο βέλος» (εικόνες)


Κορυφώθηκε σήμερα η στρατιωτική άσκηση Πύρινο Βέλος 2020 της ΕΦ, με εντυπωσιακές εικόνες από το πεδίο βολής Καλού Χωριού.

askisi stratos velos ethniki froura 14 scaled

Κύριος στόχος της συγκεκριμένης άσκησης είναι η εξάσκηση, αξιολόγηση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς σε διακλαδικές επιχειρήσεις, στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον.

askisi stratos velos ethniki froura 13 scaled

Σε δηλώσεις του ενώπιον δημοσιογράφων, ο Υπ. Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, έδωσε συγχαρητήρια στον Αρχηγό της ΕΦ και σε όλο το προσωπικό που συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στην άσκηση, η οποία διεξάχθηκε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

askisi stratos velos ethniki froura 12 scaled

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος, γιατί διαπίστωσα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τον επαγγελματισμό και το ηθικό των στελεχών και οπλιτών μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς αποτελεί τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος και συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας», είπε.

askisi stratos velos ethniki froura 11 scaled

Ο υπουργός είπε πως η κυβλέρηση ακολουθεί πιστά ένα δομημένο εξοπλιστικό πρόγραμμα, «προκειμένου η Εθνική Φρουρά να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη και ευέλικτη αποτρεπτική δύναμη για την ασφάλεια της πατρίδας μας».

askisi stratos velos ethniki froura 10 scaled

«Η περίοδος που διανύουμε είναι αρκετά κρίσιμη για την πατρίδα μας. Οι τούρκικες επιθετικές ενέργειες στην ΑΟΖ μας, αλλά και το πρόσφατο άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, αποδεικνύουν ότι η Τουρκία καθίσταται ολοένα και περισσότερο επιθετική και απρόβλεπτη».

askisi stratos velos ethniki froura 9 scaled

«Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ για ακόμη μια φορά όλο το προσωπικό, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς ΣΥΟΠ και κληρωτούς οπλίτες για τη συμμετοχή στην άσκηση «Πύρινο Βέλος-2020». Απέδειξαν τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και επιχειρησιακής ικανότητας της Δύναμης».

askisi stratos velos ethniki froura 8 scaled

«Ταυτόχρονα θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους συμμετέχοντες Εθνοφύλακες από το Τάγμα Εθνοφυλακής Ορεστιάδας. Η παρουσία τους, αλλά και η συμμετοχή τους στην Άσκηση, αναδεικνύει τις αδερφικές σχέσεις Κύπρου- Ελλάδας και τη διαχρονική στήριξη του Ελληνικού Κράτους στην Κυπριακή Δημοκρατία».

askisi stratos velos ethniki froura 1 scaled

askisi stratos velos ethniki froura 6 scaledaskisi stratos velos ethniki froura 5 scaled askisi stratos velos ethniki froura 4 scaled askisi stratos velos ethniki froura 3 scaled askisi stratos velos ethniki froura 2 scaled askisi stratos velos ethniki froura 7 scaled askisi stratos velos ethniki froura 8 scaled

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News