Η ΕΟΚΑ Β’ ξαναχτύπησε στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΔΕΚ

Η ΕΟΚΑ Β’ «ξαναχτύπησε» με ύβρεις και ρίχνοντας πέτρες έξω από τη Βουλή 

«Δεν θα γίνουν ήρωες ποτέ οι ρουφιάνοι του ΑΚΕΛ», «Γέρο Γρίβα εμφανίσουν, ρίξε βόμβα στο ΑΚΕΛ και εξαφανίσου», «Τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα / τούρκικα σκυλιά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τα φασιστικά στόματα των ακροδεξιών νοσταλγών του εγκληματία, Γεώργιου Γρίβα, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2023 χθες Πέμπτη.

​​​​​​Γύρω στα 300 άτομα, υποστηρικτές του Γεώργιου Γρίβα, μαζεύτηκαν έξω από τη Βουλή προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο ο Γρίβας χαρακτηρίζεται ως «ανάξιος κάθε τιμής από την πατρίδα». Μάλιστα δεν δίστασαν να πετροβολήσουν το κτίριο σπάζοντας παράθυρο της Βουλής φωνάζοντας το σύνθημα «ΕΟΚΑ Β’ ξαναχτύπα». Από το πλήθος δεν απουσίασαν ΕΛΑΜίτες βουλευτές.

«Τέτοιες συμπεριφορές μάς πηγαίνουν δεκαετίες πίσω», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, την ώρα που ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, καταδίκαζε τους «χούλιγκανς». Για «θλίψη και αποτροπιασμό» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν.


Η βουλευτής των Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο τα έκτροπα, ενώ κάλεσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις «να σταθούν απέναντι σε τέτοιες πρακτικές».

Μάλιστα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες στο κτίριο που στεγάζεται η ΕΔΕΚ και το οποίο είναι πολύ κοντά στο κτίριο της Βουλής, ενώ ο πρόεδρός της, Μαρίνος Σιζόπουλος, αποχώρησε εκτάκτως από τη συνεδρία.

​​​​​​Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Αντώνη, γραμματέας οικονομικών της ΔΕΟΚ, ο οποίος τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν στο γραφείο του, είπε πως άγνωστοι έριξαν πέτρες και φωτοβολίδα στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, την οποία κατέσβεσαν με τους πυροσβεστήρες που υπήρχαν στο κτίριο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.