Επ. Αμμοχώστου: Υποθέσεις διάπραξης σωρείας τροχαίων αδικημάτων εναντίον τριών ατόμων

Υποθέσεις διάπραξης σωρείας τροχαίων αδικημάτων εναντίον τριών ατόμων, διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Αμμοχώστου, ύστερα από την χθεσινή κατακράτηση τριών μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας  το Τμήμα Τροχαίας Αμμοχώστου διενήργησαν χθες, Κυριακή, επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων και αντιμετώπισης φαινομένων νεανικής παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τα μέλη της Τροχαίας εντόπισαν σταθμευμένες σε δημόσιο μέρος στη περιοχή κοντά στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, οι οποίες δεν έφεραν πινακίδες με αριθμούς εγγραφής.

Από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε πως οι μοτοσικλέτες ήταν δηλωμένες στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένες, ενώ λόγω μη ανανέωσης της άδειας κυκλοφορίας τους για περίοδο πέραν του ενός έτους, είχε διαγραφεί η εγγραφή τους στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε ότι οι υπεύθυνοι οδηγοί τους, οδήγησαν και στάθμευσαν τις τρεις μοτοσικλέτες στο σημείο όπου εντοπίστηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας, χωρίς να κατέχουν άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης, τα μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου προέβησαν σε 80 συνολικά καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας.

Μεταξύ άλλων, έγιναν 40 καταγγελίες για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας από οδηγούς οχημάτων και πέντε καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων.

Επίσης έξι οδηγοί καταγγέλθηκαν αφού τα οχήματα τους δεν είχαν άδεια κυκλοφορίας, ενώ τέσσερις οδηγοί καταγγέλθηκαν αφού τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν ήταν δηλωμένα ως ακινητοποιημένα.

Ακόμα ένας οδηγός καταγγέλθηκε αφού για το όχημα που οδηγούσε δεν υπήρχε σε ισχύ πιστοποιητικό καταλληλότητας – MOT, ενώ έγιναν και δύο καταγγελίες οδηγών, για οδήγηση αυτοκινήτου με φθαρμένα ελαστικά και για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκαν και παραβιάσεις των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Τα μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου προέβησαν συνολικά σε 18 καταγγελίες προσώπων, για παραβιάσεις των μέτρων προστασίας και των σχετικών διαταγμάτων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.