Επ.Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ικανοποίηση για Συντονιστικό Φορέα για εφαρμογή προνοιών της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Την ικανοποίηση της για τη δημιουργία Συντονιστικού Φορέα για εφαρμογή των προνοιών της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την έμφυλη βία εξέφρασε σήμερα η Επιτροπή Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, ανέφερε ότι ο Φορέας θα έχει την ευθύνη για συντονισμό των διαφόρων κρατικών Υπηρεσιών και την αξιολόγηση των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία για την πρόληψη ή και καταπολέμηση μορφών βίας.

Drakou 4 Scaled

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, κατήγγειλε ότι το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών δεν έχει χαρτογραφηθεί ώστε να γνωστοποιηθεί ο βαθμός και η έκταση εντός της κοινωνίας, πόσα περιστατικά έτυχαν διαχείρισης, πόσοι πήγαν δικαστήριο και πόσοι καταδικάστηκαν.

Ως προς την εφαρμογή των πρωτοκόλλων, τόνισε ότι δεν αρκεί να εφαρμόζονται αλλά πρέπει κιόλας να αξιολογούνται. Την ίδια ώρα, υπέδειξε ότι παρατηρείται ιδιαίτερη αδυναμία εφαρμογής τους, ιδιαίτερα από την Αστυνομία και το Υπουργείο Υγείας.

Η Βουλεύτρια των Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ανέφερε ότι η συζήτηση πάντα σταματά στην πολύ καλή νομοθεσία και τα καλά πρωτόκολλα, ενώ όπως είπε, η εφαρμογή τους πόρρω απέχει από το να πραστατέψει τα θύματα βίας και να τους δώσει προστασία και νομική αρωγή.

Στήριξη στους κυβερνητικούς χειρισμούς έδωσε ο ΔΗΣΥ

Η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, Ρίτα Σούπερμαν, ανέφερε ότι η σύμβαση έχει εφαρμοστεί στο μεγαλύτερο της μέρος της με ψήφιση νομοθεσιών και τροποποίηση ποινικού κώδικα.

Σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι προχωρούν οι αλλαγές εντός της Αστυνομίας για πιο αποτελεσματική παρέμβαση, ενώ παράλληλα εξήρε το έργο που γίνεται στο σπίτι της γυναίκας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.