Επ. Διαφάνειας: “Το μεγάλο στοίχημα” η ανατροπή του κλίματος δυσπιστίας

“Είναι το μεγάλο στοίχημα” η ανατροπή του κλίματος δυσπιστίας που επικρατεί στην κοινωνία απέναντι στους θεσμούς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο νεοδιορισθείς Επίτροπος Διαφάνειας, Χάρης Πογιατζής.

“Είναι μεγάλη τιμή, νιώθω πολύ μεγάλο βάρος για την ευθύνη που έχουμε ως Αρχή για να εκτελέσουμε το έργο μας”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η Ανεξάρτητη Επιτροπή κατά της Διαφθοράς για την καταπολέμηση του φαινομένου, σημείωσε ότι “θα κάνουμε ένα πλάνο, που ελπίζω να είναι λειτουργικό και πρακτικό”. Όπως είπε, ο ίδιος έχει κάποιες πρώτες ιδέες, ωστόσο δεν θέλησε να τις μοιραστεί, πριν συζητηθούν με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής για να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.

Σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει γίνει ο επίσημος διορισμός τους, ενώ δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν ακόμη μεταξύ τους τα νεοδιορισθέντα μέλη. Επί του παρόντος, γίνεται προσπάθεια επίλυσης πρακτικών θεμάτων, όπως εύρεση στέγασης και στελέχωση της νέας Επιτροπής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρία της, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy