Επ. Εμπορίου: Ομόφωνα στην Ολομέλεια, πρόταση για απλοποίηση του ελέγχου των οικονομικών, μικρών εταιριών

Ομόφωνα οδηγείται στη μεθεπόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, πρόταση νόμου για απλοποίηση της διαδικασίας βεβαίωσης, που αφορά στον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων εταιρειών, ανάλογα με το καθαρό ύψος του κύκλου εργασιών και το σύνολο του ισολογισμού τους.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα τόνισε ότι η ρύθμιση είναι αναγκαία για να μειωθεί ο διοικητικός φόρτος των πολύ μικρών επιχειρήσεων αλλά και να αντιμετωπισθούν πρακτικά τα ζητήματα που αφορούν στο πραγματικό κόστος που επωμίζονται οι εταιρείες. Σημείωσε ότι κατάφεραν σήμερα όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν και να οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση με μια πρόταση νόμου η οποία θα καλύπτει το 42,6% του συνόλου των ενεργών εταιρειών.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης ανέφερε ότι η πρόταση νόμου αφορά μεγάλο ποσοστό των μικρών επιχειρήσεων και θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους αυτών των επιχειρήσεων αλλά και στην επιβίωσή τους.

Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου του ΔΗΚΟ είπε ότι με την πρότασης νόμου θα είναι πιο απλοποιημένες οι διαδικασίες για να υποβοηθείται το επιχειρείν και οι μικρές επιχειρήσεις. Πρόσθεσε ότι η πρόταση νόμου ανοίγει νέους ορίζοντες για έναν μικρομεσαίο και νεαρό επιχειρηματία.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους σημείωσε ότι σκοπός είναι να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πολύ μικρών επιχειρήσεων που είναι κατά κύριο λόγο οικογενειακές.

Γιώργια Ερωτοκρίτου 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy