Επ. Ενέργειας: Επανέρχεται το θέμα της καταβολής του ετήσιου τέλους ύψους €350 από όλες τις εγγεγραμμένες εταιρείες

Σε 15 μέρες θα συζητηθεί ξανά στην Επιτροπή Ενέργειας τη Βουλής το θέμα της καταβολής του ετήσιου τέλους ύψους €350 από όλες τις εγγεγραμμένες εταιρείες, μέτρο το οποίο ήταν προσωρινό με σκοπό την οικονομική εξυγίανση του κράτους.

Τα μέλη της Επιτροπής θα ζητήσουν όπως παρευρεθεί στη συνεδρία ο νέος Υπουργός Οικονομικών αλλά και να κατατεθεί γραπτώς η θέση του.

Το ΑΚΕΛ δια του Κώστα Κώστα τόνισε ότι είναι σημαντική η κατάργηση του τέλους σε μικρές και πολύ μικρές εταιρείες με περιορισμένο κύκλο εργασιών. Όπως είπε αυτό που γίνεται σήμερα είναι άδικο λέγοντας πως  πολύ μικρές εταιρείες που αγωνίζονται να ζήσουν, να πληρώνουν το ίδιο τέλος με μεγάλες εταιρείες που έχουν τεράστια κέρδη. Τόνισε ότι το ΑΚΕΛ πρότεινε ξανά την κλιμακωτή εφαρμογή του τέλους για τις υπόλοιπες εταιρείες. Ο κ.Κώστα είπε ακόμα ότι πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατό, λέγοντας ότι αναμένουν από την κυβέρνηση τη δική της πρόταση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής και βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης έκανε λόγο για χαράτσι που είναι αδικαιολόγητο. Σημείωσε ότι κάλεσαν την νέα κυβέρνηση να έρθει με νέα πρόταση. Ευχήθηκε μάλιστα πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις διακοπές του καλοκαιριού να προχωρήσουν στην κατάργηση του τέλους.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Παπαδούρης του Κινήματος Οικολόγων ανέφερε ότι πρέπει να προχωρήσουν στην πλήρη κατάργηση τέλους των €350 για τις εταιρείες. Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι διαφωνεί με την κλιμακωτή εφαρμογή του συγκεκριμένου τέλους.

Ο Μιχάλης Γιακουμή της ΔΗΠΑ αναφέρθηκε στις δυο προτάσεις νόμου που κατέθεσαν και αφορούν τόσο τις εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όσο και τις ανενεργές εταιρείες.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εμπορίου διαφωνεί με την κατάργηση του τέλους των 350 ευρώ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy