Επ.Επικοινωνιών για Κυβερνοεπιθέσεις: «Πιθανόν οι χάκερ να ξεκίνησαν έρευνα μήνες πριν…»

Η Κύπρος δέχεται συνεχώς κυβερνοεπιθέσεις αλλά δεν είναι όλες επιτυχημένες, ανέφερε ο Επίτροπος Επικοινωνιών και προϊστάμενος της αρχής ψηφιακής ασφάλειας, Γιώργος Μιχαηλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Χωρίς Όρια» σημείωσε πως οι πολίτες ενημερώνονται για τις επιθέσεις που επιτυγχάνονται. Για τις κυβερνοεπιθέσεις που έγιναν προ ημερών σε Κτηματολόγιο και Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως το πιο πιθανόν είναι ο/οι χάκερ να ξεκίνησαν έρευνα πριν μήνες για να βρουν τον αδύναμο κρίκο και να έχουν σιγά σιγά πρόσβαση, με σκοπό να προχωρήσουν σε κυβερνοεπίθεση.

Επίσης ανέφερε πως ήταν στα αρχικά στάδια η κυβερνοεπίθεση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σημειώνοντας πως ενδεχομένως να εξελισσόταν σε δύσκολη κατάσταση.

Ο Επίτροπος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι. Όπως είπε, με το να πατήσει ένας πολίτης κάποιο σύνδεσμο, ενδεχομένως να δώσει πρόσβαση σε ομάδα χάκερς. Πρόσθεσε ότι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να γίνουν είτε από ομάδα ατόμων είτε και από ένα μόνο άτομο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy