Επ. Κυριακίδου: Πολύ σοβαρός κίνδυνος για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί η μετάλλαξη «Δέλτα

Έλα στο Google News

Η μετάλλαξη «Δέλτα» που υπάρχει σήμερα σε ολόκληρη την ΕΕ και θα κυκλοφορήσει εκτενώς αυτό το καλοκαίρι, είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

Η κ. Κυριακίδου μεταβαίνει την Παρασκευή στο Βουκουρέστι όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας της Ρουμανίας Ioάνα Μιχαίλα, ενώ θα επισκεφθεί και ένα κέντρο εμβολιασμού.

Ανέφερε πως η ΕΕ δεσμεύτηκε να διανείμει αρκετές δόσεις, περίπου 500 εκατομμύρια, για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ. «Θα εργαστούμε τώρα όσο το δυνατόν πιο στενά με τα κράτη μέλη μας για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουν τους στόχους τους» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη Ρουμανία, η Κύπρια Επίτροπος σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειες για εμβολιασμό, καθώς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων ανέρχεται στο 30%.

«Το μήνυμα είναι σαφές, ο εμβολιασμός είναι και θα είναι το ισχυρότερο όπλο μας κατά των μεταλλάξεων», κατέληξε η Επίτροπος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.