Επ.Μαυρογιάννη: «Επαναβεβαιώνεται η παταγώδης αποτυχία της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης»

Για παταγώδη αποτυχία της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης, κάνει λόγο το εκλογιό επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ο Φιλελεύθερος, αποκαλύπτεται ότι οι δύο καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς για τη μεταφορά και διανομή ηλεκτρισμού στην Κύπρο, ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς και ο Διαχειριστής Συστήματος Διανομής (ΑΗΚ Διανομή), ζήτησαν γραπτώς από το Υπουργείο Ενέργειας να τερματιστεί αμέσως η περαιτέρω έγκριση φωτοβολταϊκών συστημάτων net metering.

Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει εκ νέου την παταγώδη αποτυχία της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης και σε ότι αφορά τη δημιουργία έργων αποθήκευσης και αναβάθμισης του δικτύου διανομής ενώ εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και γιατί παραμένουμε ουραγοί στην Ε.Ε στην πράσινη μετάβαση.

Η κυβερνητική ανικανότητα και οι σκοπιμότητες που επιτρέπουν σε μερικούς να κερδοσκοπούν, έχουν ως συνέπεια το ψηλό κόστος ενέργειας που μέχρι σήμερα καταβάλλουν πολίτες και επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει τις χειρότερες επιδόσεις στην Ε.Ε, σ’ ότι αφορά την κρατική στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στο αυξημένο κόστος της ενέργειας.

Η νέα αυτή η εξέλιξη, ως αποτέλεσμα ανύπαρκτου ενεργειακού σχεδιασμού και προγραμματισμού από πλευράς κυβέρνησης, καταδικάζει τους καταναλωτές, όπως και την οικονομία γενικότερα, σε σοβαρή αργοπορία στην προώθηση των ΑΠΕ και άρα αργοπορία στην προοπτική μείωσης του κόστους ενέργειας που ακριβοπληρώνουν.

Και σε αυτόν τον πολύ σημαντικό τομέα πολιτικής, οι δύο επίδοξοι συνεχιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη τάζουν λαγούς και πετραχήλια. Αντίστοιχα, όμως, και σε αυτή την περίπτωση, καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει ότι θα υλοποιήσουν τις νέες τους «δεσμεύσεις», αφού είναι μέρος του προβλήματος.

Η μόνη αξιόπιστη επιλογή για να υλοποιηθεί άμεσα ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός σχεδιασμός στη χώρα μας, είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ο οποίος διαθέτει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, τους κατάλληλους ανθρώπους καθώς και την αποφασιστικότητα να συγκρουστεί με κατεστημένα και συμφέροντα, για την άμεση υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδιασμού που έχει καταθέσει ενώπιον της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.