Επ.Νομικών: Περιθώριο δύο εβδομάδων στην Υπ.Δικαιοσύνης για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Περιθώριο δυο εβδομάδων έδωσε η Επιτροπή Νομικών της Βουλής στην Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να καταθέσει την τελική εισήγηση για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε υπόδικους των φυλακών και το δικαίωμα που πρέπει να δοθεί στο δικαστήριο να αποφασίζει κατά πόσο ένας υπόδικος μπορεί να τελεί την κράτησή του κατ’ οίκον, με ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Τορναρίτης σημείωσε ότι το θέμα πρέπει να λήξει το συντομότερο δυνατόν.

Όπως είπε, υπάρχουν αποφάσεις του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γνωματεύσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και ως εκ τούτου η Κύπρος πρέπει να εναρμονιστεί πλήρως.

Ικανοποίηση Επιτροπής Νομικών για το ενδιάμεσο σύστημα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης

Ικανοποίηση εκφράζει η Επιτροπή Νομικών της Βουλής, για την μέχρι στιγμής πορεία εφαρμογής του ενδιάμεσου συστήματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης το οποίο λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης, ανέφερε ότι είμαστε στο αρχικό στάδιο, λέγοντας ότι αναμένουν την ολοκλήρωση του τελικού συστήματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και τη διόρθωση μικροπροβλημάτων που παρουσιάζονται στην εφαρμογή του υφιστάμενου συστήματος.

Σημείωσε ότι η Επιτροπή Νομικών είναι πρόθυμη να επαναξιολογήσει το θέμα, προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση διαδικασιών και προβλημάτων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι τα πράγματα βαίνουν ομαλώς και σύντομα θα μπούμε στην εποχή του e-justice.

Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα που απασχολούν τη δικαιοσύνη και αναφέρθηκε στις κτηριακές εγκαταστάσεις του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας, λέγοντας ότι είναι προαποικιακές.

Μίλησε και για την πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος στην Υπουργό Δικαιοσύνης για μετακίνηση των κτηριακών εγκαταστάσεων του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας, σε χώρο που να είναι όπως είπε, λειτουργικός για τη δικαιοσύνη στη Λευκωσία.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.