Επ.Οικονομικών: Στο επίκεντρο ο μειωμένος ΦΠΑ σε κατοικίες – Η θέση της Ελεγκτικής (ηχητικά)

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5% σε κατοικίες με εμβαδόν μέχρι 140 τετραγωνικά μέτρα επιχειρεί η Βουλή.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η επιτροπή είναι ταγμένη να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα που άλλοι δημιουργούν με την κακοκοδιαχείριση των τελευταίων ετών.

Τόνισε μάλιστα ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να διαφοροποιήσουν τις πρόνοιες του νομοσχεδίου σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε αφενός να βοηθηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος και αφετέρου να υπάρξουν τέτοιες αλλαγές που να μην δημιουργούν προβλήματα μεταξύ Κύπρου και Βρυξελλών.

Ελεγκτική Υπηρεσία: «Όχι» σε μειωμένο ΦΠΑ εκτός από περιπτώσεις ενάσκησης κοινωνικής πολιτικής

Η Ελεγκτική Υπηρεσία διατηρεί τις θέσεις της για την επιβολή μειωμένου ΦΠΑ σε κατοικίες μέχρι τα 140 τ.μ. δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της, Μάριος Πετρίδης επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπεται επιβολή μειωμένου ΦΠΑ σε περιπτώσεις εκτός της ενάσκησης κοινωνικής πολιτικής.

Θα πρέπει είπε, να είμαστε σε θέση να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι πρόκειται περί κοινωνικής πολιτικής και δεν θα πρέπει να επιχορηγούνται διαμερίσματα ή σπίτια μεγάλης αξίας αλλά μέχρις ενός ορίου.

Αφού πείσουμε τους εαυτούς μας, ανέφερε χαρακτηριστικά. θα πρέπει στη συνέχεια να πείσουμε και την ΕΕ ότι πρόκειται για στοχευμένη πολιτική.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.