Επ.Παιδείας: Παρέμβαση για την Αγγλική Σχολή – «Να σταματήσουν οι εκδικητικές ενέργειες»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής θα αποστείλει επιστολή μέσω της Προέδρου της Βουλής, προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής και προς την Προεδρία της Δημοκρατίας που διορίζει το συμβούλιο.

Σκοπός είναι να σταματήσουν οι μονομερείς και εκδικητικές ενέργειες έτσι ώστε να ξεκινήσει σοβαρός διάλογος για το καλό της σχολής και των παιδιών που φοιτούν, ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να διαδραματίσει ρόλο για αποσόβηση της κρίσης που επικρατεί και επισήμανε ότι η ηγεσία της Αγγλικής Σχολής – Διοικητικό Συμβούλιο και Διεύθυνση – μεθοδεύει πειθαρχικές διαδικασίες κατά της ηγεσίας της συντεχνίας αλλά και αριθμό απολύσεων.

Πρόσθεσε ότι η Ολομέλεια της Βουλής έχει σταυρώσει το μισό κονδύλι που δίνεται στην αγγλική σχολή για να παρακολουθείται η κατάσταση και σημείωσε ότι αυτά τα λεφτά δεν τα ζήτησε η ηγεσία της σχολής, την ώρα που επιβάλλουν αυξήσεις στα δίδακτρα.

Ο κ. Χριστοφόδης ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει παραβιάζοντας βασικούς κανόνες δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ότι αφορά στο δικαίωμα συμμετοχής σε συντεχνία.

Το ΑΚΕΛ, τόνισε, απευθύνει έκκληση στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στην ηγεσία της Αγγλικής σχολής και στον Υπουργό Παιδείας, να δράσουν άμεσα προκειμένου να σταματήσουν οι εκδικητικές ενέργειες.

Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ ενέγραψε θέμα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και την ερχόμενη Τετάρτη με τη μορφή του κατ’ επείγοντος.

Από πλευράς ΔΗΚΟ, ο Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε ότι δεν πρέπει να θυματοποιηθούν ξανά οι μαθητές της αγγλικής σχολής, λέγοντας ότι με συνεννόηση πρέπει οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρουν λύσεις στο πρόβλημα.

Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων: Το ΔΣ της Αγγλικής Σχολής να τερματίσει την πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστριών

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΠΟΑΣΟ) δηλώνει συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην Αγγλική Σχολή και καλεί σε τερματισμό της πειθαρχικής έρευνας εναντίον συνδικαλιστριών μελών του προσωπικού.

Σε ανακοίνωση της, καταδικάζει «το κλίμα εκφοβισμού και δίωξης που έχει δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο», και καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο, να παρέμβει για να σταματήσει άμεσα την πειθαρχική δίωξη των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων και να αποκαταστήσει το κλίμα εργασιακής ειρήνης στο σχολείο.

Οι συγκεκριμένες συνδικαλίστριες φαίνεται να στοχοποιούνται επειδή ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στη Σχολή υπέβαλαν σε θεσμικά όργανα του κράτους καταγγελίες εναντίον του Διευθυντή οι οποίες εξακολουθούν να διερευνώνται, αναφέρει προσθέτοντας ότι από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς ο Διευθυντής της Αγγλικής Σχολής με τις ενέργειες, τις πράξεις και τις παραλείψεις του έχει έρθει σε σύγκρουση με το προσωπικό του σχολείου  οδηγώντας την ESSA, πέρυσι τον Οκτώβριο, στη λήψη απεργιακών μέτρων για να προστατεύσει τα μέλη της από τις εκδικητικές και αυθαίρετες ενέργειες της Διεύθυνσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.