Επ.Παιδείας: Στο μικροσκόπιο οι αποθήκες βιβλίων στα σχολεία – «Καταγγελίες για σημεία και τέρατα»

Έλα στο Google News

Το Παγκύπριο Γυμνάσιο δεν είναι μόνο σχολείο, είναι η ιστορία της Κύπρου, με εντυπωσιακή βιβλιοθήκη χωρίς βιβλιοθηκονόμους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, της Βουλής, Παύλος Μυλωνάς για τη σημερινή επίσκεψη της Επιτροπής στο συγκεκριμένο γυμνάσιο.

Έχουν μουχλιάσει βιβλία του 1700, 1800, 1840 και χρειάζεται άμεση αντίδραση, πρόσθεσε. Θα επισκεφθούν επίσης, συνέχισε, σχολεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο, την Λεμεσό και τον ξεχασμένο Πύργο Τυλληρίας και την Πόλη Χρυσοχούς, όπου θα μεταβούν την Παρασκευή. Υπάρχουν, είπε, σοβαρά υλικοτεχνικά και κτιριακά προβλήματα ενώ έκανε λόγο για σχολεία τριών κατηγοριών. «Της ελίτ, της νομενκλατούρας του τόπου, τα σχολεία της δεύτερης κατηγορίας και τα σχολεία της τρίτης κατηγορίας, όπως το Νικολαϊδειο γυμνάσιο και το Λύκειο Κύκκου στην Πάφου, όπου συστεγάζονται σε άθλιες συνθήκες, και το Ευρυβιάδειο που είδαμε χθες στη Λάρνακα».

Εγγράφηκαν ως θέματα στη Βουλή, είπε ο κ. Μυλωνάς και απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Παιδείας να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος γιατί τα προγράμματα, οι εκσυγχρονισμοί και οι περισπούδαστες δηλώσεις από όλους είναι καλές, αλλά σημασία έχουν οι πράξεις.

Εδώ και 3 εβδομάδες, σημείωσε, πέραν των θεμάτων για τις συμπλεγματοποιήσεις τάξεων, των αδικιών και των ελλείψεων, περιμένουν και την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα των συνοδών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας ερωτηθείς σχετικά είπε ότι με τον συνάδελφό του Χρύσανθο Σαββίδη, ως ΔΗΚΟ, ενέγραψαν κι αυτοί θέμα στη Βουλή για το σχίσιμο της σελίδας βιβλίου και τη διαδικασία επιλογής των βιβλίων.

Ανέφερε ότι με την Επιτροπή Παιδείας ή και μόνος του, θα επισκεφθεί τις αποθήκες του Υπουργείου Παιδείας, λέγοντας ότι «μου έχουν καταγγελθεί σημεία και τέρατα για τις διαδικασίες. Αγορές βιβλίων τα οποία πετάσονται στο τέλος. Ακούστε τι μου είπαν, είναι δύο ταχυτήτων τα βιβλία. Τα βιβλία άμεσης ανάγκης και τα βιβλία τα αργά. Διερωτήθηκα ποια είναι αυτά. Είναι αυτά (είπαν) που έχουν stand by. Όλα αυτά είναι με χρήματα του δημοσίου».

Ακουσε επίσης, πρόσθεσε, για ταξίδια κατά το δοκούν για την αγορά βιβλίων. Θα διερευνηθούν όλα αυτά στην Επιτροπή, σημείωσε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.