Επαφές Ε.Χαραλαμπίδου στη Βοσνία Ερζεγοβίνη για παρακολούθηση γενικών εκλογών την Κυριακή

Επαφές στη Βοσνία Ερζεγοβίνη υπό την ιδιότητα της ως επικεφαλής της αποστολής της Συνέλευσης για την παρακολούθηση των γενικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα, την ερχόμενη Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, έχει η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), βουλεύτρια Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε συνάντηση με αξιωματούχους των τοπικών εκλογικών αρχών συζητήθηκαν οι γενικές προετοιμασίες για τις εκλογές. Η κ. Χαραλαμπίδου σημείωσε τον ζωτικό ρόλο των εκλογικών αρχών στην ορθή οργάνωση και διεξαγωγή των εκλογών, ενώ ενημερώθηκε για την απρόσκοπτη συνεργασία των αρχών με αρμόδιους φορείς. Τόνισε δε ότι ο μεγάλος αριθμός παρατηρητών αποτελεί ισχυρή ένδειξη του ενδιαφέροντος των μελών της ΚΣ ΟΑΣΕ για τις δημοκρατικές διαδικασίες στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ακολούθως η κ. Χαραλαμπίδου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στην ΚΣ ΟΑΣΕ, Halid Genjac. Ο κ. Genjac αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια για εκλογική μεταρρύθμιση, καθώς και γενικότερα σε άλλες προκλήσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η Αντιπρόεδρος της ΚΣ ΟΑΣΕ είχε επίσης χωριστές συναντήσεις με την επικεφαλής της επιτόπιας αποστολής του ΟΑΣΕ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, usan Penksa καθώς και τον επικεφαλής της αποστολής παρατήρησης εκλογών του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) του ΟΑΣΕ, Peter Tejler.

Στις συναντήσεις ανταλλάγησαν απόψεις για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας, τη συνεργασία με τις εκλογικές αρχές της χώρας αλλά και γενικότερα τις προκλήσεις της προεκλογικής περιόδου. Η κ. Χαραλαμπίδου εξέφρασε ευχαριστίες για την υποστήριξη και λεπτομερή πληροφόρηση που λαμβάνει η ΚΣ ΟΑΣΕ από τον ODIHR και την επιτόπια αποστολή του ΟΑΣΕ, ενώ ζήτησε επιπλέον ενημέρωση για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Εξάλλου σε συναντήσεις των οποίων προήδρευσε η κ. Χαραλαμπίδου σήμερα το πρωί, με σκοπό την ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων στην αποστολή της ΚΣ ΟΑΣΕ, η Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης τόνισε τη σημασία της αμεροληψίας των παρατηρητών. Επισημαίνοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία της ίδιας για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ιδίως εξαιτίας του γεγονότος ότι προέρχεται από μια διαιρεμένη χώρα, η κ. Χαραλαμπίδου τόνισε ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουν να υπονομευθεί η ανεξαρτησία της αποστολής από οποιεσδήποτε ατομικές προτιμήσεις και προέτρεψε τους παρατηρητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με οποιοδήποτε σχολιασμό για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.