Επαφές Ισραήλ-Παλαιστινιακής Αρχής για την εξέταση της σφαίρας με την οποία πυροβολήθηκε η δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού-Άκλε

epa09940531 Palestinian journalists protest the death of veteran Al-Jazeera journalist, Shireen Abu Akleh, at the the Church of the Nativity in the West Bank city of Bethlehem, 11 May 2022. According to the Palestinian health ministry, Al Jazeera journalist Shireen Abu Akleh was shot and killed on 11 May 2022 by Israeli forces during an Israeli raid in the West Bank town of Jenin. EPA/ABED AL HASHLAMOUN

Γίνονται επαφές ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή, προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην παλαιστινιακή πόλη Τζιενίν της Δυτικής Όχθης η αμερικανικής και παλαιστινιακής υπηκοότητας μόνιμη ανταποκρίτρια του δικτύου Al Jazeera στην Δυτική Όχθη, Σιρίν Αμπού-Άκλε, αναφέρουν πληροφορίες.

Η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, επικαλούμενη υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι το Ισραήλ απηύθυνε αίτημα προς την παλαιστινιακή κυβέρνηση στη Ραμάλα να αποσταλεί στο ισραηλινό κρατικό εγκληματολογικό ινστιτούτο η σφαίρα με την οποία πυροβολήθηκε η άτυχη δημοσιογράφος, προκειμένου να καταστεί σαφές εάν προήλθε από πυρά ισραηλινά ή παλαιστινιακά. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επισήμως, οι πληροφορίες που μεταδίδει η ισραηλινή κρατική τηλεόραση περί προόδου στις επαφές Ισραήλ-Παλαιστινιακής Αρχής δεν επιβεβαιώνονται επίσημα από την κυβέρνηση της Ραμάλα.

Νωρίτερα σήμερα, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωναν ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα δεχθεί να συνεργαστεί με το Ισραήλ και ότι προσανατολίζεται να απευθυνθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προκειμένου εκείνο να αποφανθεί σχετικά.

Τέλος, η ισραηλινή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώτατες διπλωματικές πηγές, μετέδωσε απόψε ότι το Ισραήλ έχει διαμηνύσει ανεπισήμως στην κυβέρνηση του Κατάρ, ότι θα της διαβιβάσει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργεί ήδη ο ισραηλινός στρατός σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της δημοσιογράφου του καταρινού δικτύου Al Jazeera, ως επίσης και κάθε άλλη εξέλιξη προκύψει, εφόσον οι φερόμενες τρέχουσες επαφές με την Παλαιστινιακή Αρχή αποφέρουν αποτελέσματα.

Στο μεταξύ πλήθος έχει σπεύσει στο σπίτι των συγγενών του θύματος τόσο στην συνοικία Μπετ-Χανίνα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όσο και στην Βηθλεέμ από όπου κατάγεται.

Το οικογενειακό περιβάλλον της θανούσας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι είναι πιθανόν η κηδεία της Σιρίν Αμπού-Άκλε να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στο χριστιανικό καθολικό νεκροταφείο στην εντός των τειχών Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, πλησίον της Πύλης της Γιάφα, όπου είναι θαμμένοι οι γονείς της. Ωστόσο, η πληροφορία δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί καθότι η νεκροψία και η νεκροτομή δεν έχει ακόμα περαιωθεί από τις παλαιστινιακές αρχές και ενόσω οι φερόμενες επαφές με τις αντίστοιχες ισραηλινές αρχές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy