Επαφές Ν. Χριστοδουλίδη με τα κόμματα του ενδιάμεσου, ενώ ο ίδιος δηλώνει συναγερμικός

Την Κυριακή στο «Φιλοξενία» η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ για τον Α. Μαυρογιάννη

Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα έχουν πάρει τις αποφάσεις τους τα περισσότερα κόμματα σε σχέση με τους υποψηφίους που θα υποστηρίξουν στις προεδρικές εκλογές.

Την Κυριακή το πρωί το ΑΚΕΛ, στην Έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψή του που θα γίνει στο Συνεδριακό Συνέδριο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, θα λάβει την οριστική απόφασή του για την υποψηφιότητα που θα υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Με δεδομένο το ότι σχεδόν το 80% των μελών που παρέστησαν στις συνεδριάσεις των Κομματικών Ομάδων Βάσης τοποθετήθηκαν υπέρ του Α. Μαυρογιάννη, όπως και σχεδόν στην ολότητά της  η Κ.Ε. του κόμματος, δείχνει ότι ο κ. Μαυρογιάννης θα είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος που θα υποστηρίξει το ΑΚΕΛ.

Την ίδια ώρα, τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους, με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ να στοχεύουν στη λήψη οριστικής απόφασης μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ οι Οικολόγοι και η ΔΗΠΑ μάλλον θα αποφασίσουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη, Νίκος Χριστοδουλίδης, αν και επιμένει να δηλώνει συναγερμικός και συνεχιστής του έργου της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, ζήτησε να έχει συναντήσεις με τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου. Δεν  είναι επίσης τυχαίο που ο κ. Χριστοδουλίδης δεν τοποθετείται δημόσια για τα όσα συμβαίνουν στο Βαρώσι, για το ΜΟΕ και για το Κυπριακό…


Στις 3.30 το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με το Κίνημα Οικολόγων, ύστερα από αίτημα του ίδιου. Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε χθες ότι υπήρξαν συναντήσεις με όλους σχεδόν τους ανεξάρτητους υποψηφίους, καθώς και με τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ.

Επίσης τη Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ και την ερχόμενη Πέμπτη θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της ΕΔΕΚ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.