Επαφές τ/κ αντιπροσωπείας στην Αλγερία

Τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επαφές στην Αλγερία στα πλαίσια των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Ένωσης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ). Η τ/κ πλευρά συμμετάσχει στον οργανισμό με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Ο «πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ ανέφερε στον τ/κ Τύπο ότι στο επίκεντρο των εργασιών στην Αλγερία βρέθηκαν ζητήματα όπως το Παλαιστινιακό Ζήτημα και οι επιθέσεις κατά του Κορανίου στην Ευρώπη.

Ο κ. Τορέ αναφέρθηκε στη σημασία της αλληλεγγύης των ισλαμικών χωρών σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Επίσης, πρόσθεσε ότι η τ/κ αντιπροσωπεία είχε επαφές με τον Πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σέντοπ και προέδρους κοινοβουλίων που εκπροσωπούνται στην Κοινοβουλευτική Ένωση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Αναφέροντας ότι ενημέρωσαν πολλούς εκπροσώπους των χωρών που συνάντησαν για το κυπριακό πρόβλημα, ο κ. Τορέ ισχυρίστηκε ότι «εξήγησαν ότι υπάρχει πραγματική ειρήνη στην Κύπρο χάρη στον τουρκικό στρατό».

Ο κ. Τορέ είπε στους συνομιλητές του ότι «η ίδρυση ενός κράτους από τον μουσουλμανικό τουρκοκυπριακό λαό στην Ανατολική Μεσόγειο προσθέτει μεγάλη αξία στον ισλαμικό και τον τουρκικό κόσμο».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.