Επαφές τ. Στεφάνου με Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα

Σε πολύ φιλικό κλίμα, έγινε η συζήτηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα όπου και συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ενδιαφέρουν την Κύπρο, την Ελλάδα, την περιοχή, την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο ολόκληρο και την ανάγκη όπως στα προβλήματα που υπάρχουν εξευρεθούν λύσεις δημοκρατικές, υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί και την Κύπρο και την Ελλάδα και που αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συζήτησης μας είναι το Κυπριακό, το οποίο βρίσκεται δυστυχώς σε μια πάρα πολύ κρίσιμη καμπή, με την οριστική διχοτόμηση να απειλεί την Κύπρο και το λαό μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη όπως εξευρεθεί τρόπος να σπάσει το αδιέξοδο, να αντιμετωπιστεί η όλη προκλητική και επικίνδυνη στάση της Τουρκίας, η οποία προσπαθεί να εκτρέψει τη λύση του Κυπριακού από τα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ και να οδηγήσει σε λύση δύο κρατών που αποτελεί αφετηρία για νέες περιπέτειες για το λαό μας και τη χώρα μας. Συμφωνήσαμε ότι η απάντησή μας θα πρέπει να είναι η συνέπεια και η επιμονή στη λύση εντός του πλαισίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για μια λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ».

«Έχει γίνει αναφορά και έχει συζητηθεί η πρόταση που έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ έτσι ώστε να δημιουργηθεί δυναμική που να απελευθερώσει δυνάμεις για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις οι οποίες βρίσκονται σε τέλμα από τον Ιούλιο του 2017 μετά την αποτυχία της διάσκεψης στο Κρανς Μοντανά, για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που διακόπηκαν, διαφυλάσσοντας το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων έτσι όπως εκφράζεται μέσα από τις συγκλίσεις και διαπραγματευόμενοι επί του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας προς όφελος και των δύο κομμάτων αλλά και των αγώνων που διεξάγουμε υπέρ των λαών, υπέρ των εργαζομένων, υπέρ των δικαίων των χωρών μας».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.