Επαφές Τατάρ με πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό νέας «κυβέρνησης»

Επαφές άρχισε να έχει για τον σχηματισμό νέας «κυβέρνησης» των κατεχομένων ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Την Πέμπτη είχε συναντήσεις με το Κόμμα Αναγέννησης, το Λαϊκό Κόμμα και το Δημοκρατικό Κόμμα ενώ αύριο θα δει το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας.

Μετά την συνάντηση με τον Τατάρ ο ηγέτης του ΚΑ Ερχάν Αρικλί περιέγραψε την κατάσταση ως «μη αναμενόμενη και μια σοβαρή κρίση» και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα που προέκυψε μετά την παραίτηση της «κυβέρνησης» θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο κ. Αρικλί συνέχισε λέγοντας ότι η πρώτη επιλογή είναι ο σχηματισμός μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης ευρείας βάσης από τα δύο μεγάλα κόμματα (ΚΕΕ και ΡΤΚ) και η τελευταία μια νέα «κυβέρνηση» που θα είναι η συνέχεια της υφιστάμενης (ΚΕΕ, ΔΚ, ΚΑ).

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι αν δεν μπορεί να σχηματιστεί «κυβέρνηση», τότε υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο πρόωρων «εκλογών».

Από την πλευρά του, ο Κουντρέτ Όζερσαϊ ανέφερε ότι «η αίσθησή μας είναι ότι γράφτηκε ένα ατσαλο σενάριο», προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε να έχουμε ρόλο σε αυτό, θα σχηματιστεί η ίδια κυβέρνηση, αλλά φαίνεται ως μια προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης».

Λέγοντας ότι δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτό το παιχνίδι, περιέγραψε τις εξελίξεις ως «φαντασία» και πρόσθεσε ότι η «εντολή» θα πρέπει να δοθεί στον Σουτζούογλου και το «υπουργικό» θα πρέπει να σχηματιστεί χωρίς να υπάρξει χάσιμο χρόνου.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του ΔΚ Φικρί Ατάογλου είπε ότι ο Τατάρ αποδέχθηκε την παραίτηση της «κυβέρνησης» και ότι πιστεύει ότι θα δώσει «εντολή» το συντομότερο δυνατό.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θεωρεί πως όλα τα πολιτικά κόμματα επιθυμουν να σχηματιστεί μια «κυβέρνηση», λαμβάνοντας υπόψη το μέλλον της «χώρας», όπως αναφέρθηκε στα κατεχόμενα, και τα οικονομικά προβλήματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy