Επαφές ΥΠΕΞ στο Αμμάν στο πλαίσιο του Συμβουλίου Σύνδεσης Ιορδανίας-ΕΕ

Στο Αμμάν ταξιδεύει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ιορδανίας-ΕΕ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΥΠΕΞ, Δημήτρη Δημητρίου στο τουίτερ, ο κ. Κασουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι και τον Υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ενώ θα γίνει δεκτός και από τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί η ορατότητα της ΕΕ στην περιοχή.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το Συμβούλιο της ΕΕ, η δέκατη τέταρτη σύνοδος του Συμβουλίου Σύνδεσης Ιορδανίας-ΕΕ πραγματοποιείται στην Ιορδανία με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και πολιτικά θέματα.

«Η σύνοδος θα αποτελέσει ένα ακόμη ορόσημο στη μακροχρόνια εταιρική σχέση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, της πρώτης χώρας στη Νότια Γειτονία της ΕΕ που ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις νέες προτεραιότητες της εταιρικής σχέσης» αναφέρεται.

Στη σύνοδο ολομέλειας, προστίθεται, θα συζητηθούν η εφαρμογή της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ιορδανίας και οι νέες προτεραιότητες της εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιορδανίας έως το 2027, οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν από το Συμβούλιο Σύνδεσης.

Κατά τη διάρκεια άτυπης συζήτησης, θα διεξαχθεί πολιτικός διάλογος για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy