Επαγρύπνηση στην Ιερουσαλήμ για κρυμμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σημεία της πόλης

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι σήμερα το πρωί εντοπίστηκε στο κέντρο της πόλης ύποπτο πακέτο που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό πάνω σε γέφυρα επι της οποίας κατά τις εργάσιμες μέρες κινείται ο συρμός του τραμ. Οι πυροτεχνουργοί, αφού έσπευσαν στο σημείο, απενεργοποίησαν τον μηχανισμό.

Ο διοικητής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ, Γιαακόβ Σιαμπετάι, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να επιδεικνύουν επαγρύπνηση σε περίπτωση που εντοπίζουν ύποπτα αντικείμενα σε σημεία της πόλης και να ειδοποιούν αμέσως τις αρχές, απομακρύνοντας συγχρόνως τους παρευρισκόμενους από το σημείο. Το σημείο όπου εντοπίστηκε σήμερα το πρωί ο εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τη στάση λεωφορείων, όπου εξερράγη το πρωί της Τετάρτης παγιδευμένο αντικείμενο προκαλώντας τον θάνατο ενός 16χρονου Ισραηλινού, τραυματίζοντας άλλα 27 άτομα.

Όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί το κρατικό ραδιόφωνο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η απενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού στην Ιερουσαλήμ, στο Τελ Αβίβ ειδοποιήθηκε η αστυνομία να σπεύσει στην παραλία της πόλης ύστερα απο τηλεφώνημα πολίτη που είχε εντοπίσει μια πλαστική σακούλα, χωμένη στην άμμο. Αφού αστυνομία και πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για κρυμμένο εκρηκτικό μηχανισμό αλλά για σαράντα πλαστικές σακούλες, όλες κρυμμένες στην άμμο, που περιείχαν χασίς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy